שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה

4-3 סועדים דרגת קושי: קל
שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 קולרבי

למילוי:

2 נקטרינות

1 שן שום, קלופה

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

קורט מלח ים אטלנטי

3 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הקולרבי ופורסים לפרוסות דקות מאוד (עדיף להשתמש במנדולינה, רק חשוב להיזהר כי המכשיר הזה חד מאוד). מניחים בצד. שוטפים את הנקטרינות, וחותכים אותן לקוביות קטנות (כ-0.5 סמ"ר). מעבירים אותן לקערה קטנה יחד עם שאר חומרי המילוי: שן שום כתושה, שמן זית, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי. מערבבים את כל החומרים בקערה.

בתבנית המתאימה לשימוש בתנור, מסדרים את המנה: מברישים את תחתית התבנית במעט מהמשרה (ה"רוטב" בקערת המילוי). מניחים פרוסת קולרבי, ועליה מניחים 1 כפית מהמילוי. משטחים קלות את המילוי. מניחים מעל עוד פרוסת קולרבי, ומעליה עוד כפית מהמילוי. חוזרים על הפעולה עם 8-7 פרוסות קולרבי (השכבה האחרונה היא פרוסת קולרבי). בונים עוד 3-2 מנות כאלו בתבנית. אם נשאר משרה, יוצקים אותו על מגדלי הקולרבי. מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות, ולאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל למשך 10-5 דקות, או עד הזהבה קלה של פרוסת הקולרבי העליונה. מוציאים, מצננים מעט. יוצקים על התבנית (מסביב לכל מנה) מעט חומץ בלסמי מצומצם, מפזרים עלי טימין טריים ומפוררים גבינה כחולה. מגישים לשולחן.

טיפים

להגשה: מעט עלי טימין טריים, כ-50 גרם גבינה כחולה, חומץ בלסמי מצומצם



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות