מתכון

שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שכבות קולרבי עם נקטרינות וגבינה כחולה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-3 סועדים

רכיבים

  • 1 קולרבי
  • למילוי:
  • 2 נקטרינות
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הקולרבי ופורסים לפרוסות דקות מאוד (עדיף להשתמש במנדולינה, רק חשוב להיזהר כי המכשיר הזה חד מאוד). מניחים בצד. שוטפים את הנקטרינות, וחותכים אותן לקוביות קטנות (כ-0.5 סמ"ר). מעבירים אותן לקערה קטנה יחד עם שאר חומרי המילוי: שן שום כתושה, שמן זית, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי. מערבבים את כל החומרים בקערה.

בתבנית המתאימה לשימוש בתנור, מסדרים את המנה: מברישים את תחתית התבנית במעט מהמשרה (ה"רוטב" בקערת המילוי). מניחים פרוסת קולרבי, ועליה מניחים 1 כפית מהמילוי. משטחים קלות את המילוי. מניחים מעל עוד פרוסת קולרבי, ומעליה עוד כפית מהמילוי. חוזרים על הפעולה עם 8-7 פרוסות קולרבי (השכבה האחרונה היא פרוסת קולרבי). בונים עוד 3-2 מנות כאלו בתבנית. אם נשאר משרה, יוצקים אותו על מגדלי הקולרבי. מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות, ולאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל למשך 10-5 דקות, או עד הזהבה קלה של פרוסת הקולרבי העליונה. מוציאים, מצננים מעט. יוצקים על התבנית (מסביב לכל מנה) מעט חומץ בלסמי מצומצם, מפזרים עלי טימין טריים ומפוררים גבינה כחולה. מגישים לשולחן.

תגובות