שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

רכיבים

  • 2 דלעות יפניות
  • 5-4 ענפי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • למילוי: 1 כוס פריקי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 1/2 צרור תרד (כ-100 גרם)
  • 1/2 צרור רוקט (כ-100 גרם)
  • 1/2 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 שיני שום, קלופות
  • כ-15 דובדבנים
  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. שוטפים את הדלעות ופורסים את החלק העליון שלהן. בעזרת כף והידיים, נפטרים מפנים הדלעות (הסיבים והגרעינים). מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, המלח והפלפל, ומברישים את הדלעות מלמעלה ובפנים. מפזרים את הטימין בתוך הדלעות, וסוגרים אותן עם "המכסה" שלהן (החלק העליון שפרסנו). מניחים אותן בתבנית או בכלי המתאים לתנור, ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע.

במקביל, שוטפים היטב את הפריקי ומשרים בקערה עם שפע מים וקורט מלח במשך 20 דקות. מסננים ושוטפים היטב. מניחים סיר על אש בינונית עם כף שמן זית. כאשר הוא חם, מניחים את הפריקי. מערבבים קלות כמה דקות (הקלייה הזו מדגישה יותר את הטעם המעושן של החיטה). מוסיפים כוס מים, מערבבים ומכסים. מבשלים כ-10 דקות או עד שהמים יתאדו (לרוב מבשלים את הפריקי עם יותר מים, אך מאחר שהדלעת מגירה נוזלים במהלך הצלייה, והחיטה תעבור פנימה – מבשלים אותה בשלב הזה עם פחות מים). מסירים מהאש.

שוטפים את הרוקט והתרד, וקוצצים דק. שוטפים את הדובדבנים, מגלענים וקוצצים דק. שוטפים את הפלפל הירוק, וקוצצים דק. מעבירים הכל לסיר עם הפריקי, וכותשים פנימה את השום. מערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל שחור. טועמים תיבול, ומתקנים.

לאחר שעה ורבע בתנור מסירים את המכסה של הדלעות. ממלאים אותן בפריקי המתובל ומחזירים לתנור (ללא המכסה) לעוד 25-20 דקות. אפשר להגיש לצד סלסה זריזה: קוצצים דק את הרוקט, ומתבלים במלח, לימון ושמן זית. לחלופין או בנוסף לכך, אפשר לזלף מעל טחינה גולמית.

טיפים למתכון

להגשה (לא חובה): חצי צרור רוקט, מיץ מ-1/2 לימון, 3 כפות שמן זית, מלח לפי הטעם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ