בוראטה על מצע פריקי וירקות קלויים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בוראטה על מצע פריקי וירקות קלויים

4 סועדים (מרכז השולחן) דרגת קושי: קל
בוראטה על מצע פריקי וירקות קלויים
מתן שופן

בוראטה היא גבינה איטלקית, מעין כדור מוצרלה במילוי גבינת שמנת. כאשר בוצעים אותה, והיא טרייה, השמנת ניגרת ממנה. כאן היא גם מעדנת את חריפותו של הפלפל הירוק הקלוי.

לכתבה המלאה: החיטה הכי פריקית שאתם מכירים 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 חציל בלאדי

1 פלפל ירוק חריף

7-6 עגבניות

4-3 שיני שום

1 כוס פריקי

קורט מלח

1/2 כפית פפריקה מעושנת

2 כפיות כמון

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית

2 כוסות מים

מיץ מ-1/2 לימון

2 בוראטה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל. שוטפים את הירקות (חציל, עגבניות ופלפל ירוק חריף), מייבשים קלות. מניחים בתבנית המתאימה לשימוש בתנור, מחוררים קלות את החציל במזלג (כדי שלא "יתפוצץ" במהלך הקלייה) ומכניסים לתנור החם. קולים את הירקות כ-45 דקות (את החציל יש להפוך פעם אחת באמצע), או עד שהם משחימים היטב ומתרככים. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את שיני השום (לא קלופות). מניחים בצד. את החציל חורצים לאורך, ומניחים על מסננת על מנת שיגיר את נוזליו.

בזמן שהירקות בתנור, מכינים את הפריקי. משרים את הפריקי בקערה עם שפע מים וקורט מלח במשך 20 דקות. מסננים ושוטפים היטב. מניחים סיר על אש בינונית עם כף שמן זית, וכאשר הוא חם – מוסיפים את הפפריקה המעושנת וכפית כמון. מערבבים קלות, ומוסיפים את הפריקי. מערבבים קלות כמה דקות (הקלייה הזו מדגישה יותר את הטעם המעושן של החיטה). מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומכסים. מבשלים כ-15 דקות או עד שהמים יתאדו לחלוטין. מסירים מהאש.

קולפים את העגבניות (לא חובה) ואת שיני השום, ומעבירים למעבד מזון יחד עם הפלפל הירוק (מומלץ קודם להסיר את העוקץ שלו ואת הגרעינים). טוחנים קצרות בפולסים קצרים, ואז מערבבים יחד עם הפריקי. מתבלים במלח, פלפל שחור, כפית כמון, מיץ הלימון ו-3 כפות שמן זית. מערבבים. טועמים, ומתקנים תיבול. בצלחת רחבה מניחים חצי חציל, מניחים לצדו חצי מכמות הפריקי ומעל מניחים את הבוראטה. מכינים צלחת דומה עם המחצית השנייה של החציל, הפריקי והבוראטה השנייה. לפני הגשה, אפשר לזלף עוד שמן זית ולפזר מעט עלי אזוב (זעתר) טרי. לחלופין, ניתן לטחון את בשר החציל יחד עם העגבניות והפלפל החריף.

טיפים

הצעת הגשה: עלי אזוב (זעתר) טרי 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות