מתכון מתכון |

פריקי, חלב ופירות טריים

מנה על בסיס פריקי בתוספת פירות קיץ טריים, ניתנת להגשה בטמפרטורת החדר או קרה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מזון חיטה ירוקה פריקי
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4-2 סועדים

כאשר רכשתי לראשונה יאנסון, תבלין עם טעם עז של אניס, שמעתי על מנה מתוקה שבה מבשלים חיטה בחלב עם סוכר ויאנסון. בגרסה הנוכחית, שניתן להגישה בטמפרטורת החדר או קרה, היא על בסיס פריקי ובתוספת פירות קיץ טריים (ניתן להחליף את השסק והענבים בפירות אחרים שאוהבים).

לכתבה המלאה: החיטה הכי פריקית שאתם מכירים 

רכיבים

  • 1 כוס פריקי

  • 1/2 כפית יאנסון

  • 1/2 1 כוס חלב

  • 1 כוס מים

  • 3/4 כף סוכר

  • 3-2 יח' שסק

  • כתריסר ענבים

הוראות הכנה

משרים את הפריקי בשפע מים במשך 20 דקות. מסננים ושוטפים היטב. מחממים סיר על אש בינונית, וכאשר הוא חם, מוסיפים את הפריקי. מערבבים קלות עד ייבוש קל של הפריקי, ומוסיפים את היאנסון. מערבבים 10 שניות ומוסיפים את החלב והמים. מערבבים. מוסיפים את הסוכר. מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים 25-20 דקות (עד שהפריקי מתרככת, אבל עדיין נותרים מעט נוזלי חלב). מסירים מהאש ומניחים להצטנן.

שוטפים את הפירות. מגלענים את השסק וחותכים אותו לקוביות. חוצים את הענבים. מחלקים את הפריקי המבושלת לקערות, מפזרים מעל את הפירות, מעט עלי נענע, ויוצקים מעט חלב קר. אם המנה לא מספיק מתוקה לטעמכם, ניתן להוסיף מעט דבש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ