מתכון

קובה סינייה

מאפה קובה, או אם תרצו פאי הרועים של המזרח התיכון.

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קובה סינייה
קובה סינייהצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

למעטפת הבורגול:

  • 1/2 1 כוס (300 גרם) בורגול דק
  • 1/2 כוס סולת
  • 2 כוסות מים
  • 1 עגבנייה
  • 1/4 כוס קמח
  • 150 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שומני כמו צלעות)
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כף פפריקה חריפה
  • 2 כפות שמן זית

למילוי:

  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן צנוברים
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט כורכום
  • 600 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שומני כמו צלעות)
  • עלים מ-7-6 גבעולי נענע
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • (לתבנית בקוטר
  • 26-24 ס"מ):

הוראות הכנה

שוטפים  את הבורגול, ומעבירים לקערה יחד עם הסולת והמים. מערבבים קלות, ומשרים כחצי שעה. לאחר מכן, שוטפים את העגבנייה ומגרדים אותה לקערה עם הבורגול. מערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים של המעטפת: קמח, בשר טחון, שום, פפריקה (מתוקה וחריפה) ו-1 כף שמן זית. מערבבים ולשים היטב כמה דקות. מניחים בצד.

הכנת המילוי: קולפים את הבצל, וקוצצים אותו דק. בסיר רחב ושטוח, על אש בינונית, מחממים את שמן הזית. כאשר הוא חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מדי פעם מערבבים, ואם צריך מנמיכים את האש. מוסיפים את הצנוברים, אגוז המוסקט והכורכום, ומערבבים היטב. מוסיפים את הבשר, ובעזרת כף עץ "מפוררים" וצורבים אותו קלות. מכבים את האש. הרעיון הוא לא לבשל עד הסוף את הבשר כדי שלא יתייבש בתנור. שוטפים את הפטרוזיליה ועלי הנענע, קוצצים דק ומוסיפים לתערובת הבשר. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית המתאימה לשימוש בתנור. מהדקים מחצית מכמות מסת הבורגול בתחתית התבנית, ומעל שכבה זו מסדרים את מילוי הבשר. מניחים מעל את המחצית השניה של מסת הבורגול, ומהדקים. אפשר לקשט בצנוברים או שקדים מולבנים חצויים. יוצקים מעל כ-1 כף שמן זית, ומכניסים לתנור החם למסילה תחתונה למשך 30 דקות. מעבירים את התבנית למסילה העליונה לעוד 5 דקות או עד שהשכבה העליונה הופכת שזופה ויפה.

תגובות