צ'יג קפטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צ'יג קפטה

קובנייה טבעונית משביעה וטעימה במיוחד, שלא מצריכה בישול.

15-12 יחידות דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 עגבניות

1 כוס (200 גרם) בורגול דק, שטוף
3/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 פרוסת לחם יבש
1 בצל לבן קטן
1 שן שום, קלופה
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
1 כפית ממרח פלפלים אדום (סחוג, הריסה)
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון
עלים מ-3 גבעולי נענע
1/4 צרור פטרוזיליה
1 בצל ירוק
קורט מלח

הוראות הכנה

חותכים צורת X קטן בתחתית העגבניות ושולקים אותן במים רותחים במשך כ-3 דקות. מסננים מהמים, וקולפים אותן. מגררים דק או טוחנים את העגבניות, ומעבירים לקערה יחד עם הבורגול, המים והמלח. מערבבים היטב, ומשרים חצי שעה לפחות.

לאחר מכן, במעבד מזון, טוחנים את הלחם היבש. קולפים את הבצל וחותכים לרבעים. מוסיפים למעבד המזון יחד עם שן השום. טוחנים עד לקבלת מחית. מוציאים, ומעבירים לקערה עם הבורגול. מערבבים הכל יחד. מוסיפים את המצרכים הבאים: רסק עגבניות, שמן זית, רכז רימונים, ממרח פלפלים, פפריקה מעושנת וכמון. לשים היטב את כל התערובת כשתי דקות. טוחנים את המסה במעבד מזון (בסבבים, מאחר שזו כמות גדולה מדי בשביל מעבד המזון). מחזירים לקערה. שוטפים היטב את עלי הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק, וקוצצים דק. מוסיפים למסה ולשים היטב כמה דקות. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח או מתקנים תיבול. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה לפחות. לקראת ההגשה, בעזרת ידיים רטובות, קורצים מהמסה ויוצרים צורה אליפטית. מומלץ להגיש לצד עלי חסה רומית, פלחי לימון ועשבי תיבול כמו נענע וכוסברה או פטרוזיליה (מזלפים לימון על הקציצה, ועוטפים אותה בעלה חסה עם עשבי תיבול).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות