סלט בורגול עם תירס, זוקיני וסומאק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט בורגול עם תירס, זוקיני וסומאק

מנה קלילה ומתקתקה שאפשר להגיש חמה או בטמפרטורת החדר, כסלט או כתוספת. הסומאק אינו חובה, אך הוא מוסיף טעם לימוני שמאזן את המתיקות של הירקות.

4-2 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס בורגול דק

1/4 1 כוס מים
קורט מלח
1 כרישה
1 זוקיני
2 גבעולי בצל ירוק
2 כפות שמן זית
2 קלחי תירס סופר-מתוק טרי (לבן ו/או צהוב)
1/4 כוס מים
קורט פלפל לבן (או שחור)
קורט סומאק (לא חובה)

הוראות הכנה

שוטפים את הבורגול, מסננים ומעבירים לקערה עם המים והמלח. מערבבים קלות, ומשרים חצי שעה. בינתיים, שוטפים את הירקות - כרישה, זוקיני ובצל ירוק. מסירים את החלק העליון של הכרישה וכן את הגלד החיצוני (שלרוב מסתתר תחתיו חול), חוצים לאורך, ופורסים דק. חוצים לאורך את הזוקיני, ופורסים. קוצצים דק את הבצל הירוק, ומפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק (כל חלק ייכנס בשלב אחר).

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח (או מחבת גדולה) על אש בינונית, וכאשר הוא חם מכניסים את הכרישה ומביאים אותה להזהבה (מדי פעם מערבבים כדי שלא תישרף). מוסיפים את הזוקיני, ומערבבים. ממשיכים עד שהוא מזהיב קלות. בעזרת סכין חדה, מעל הסיר, "מגלחים" את קלחי התירס. בעזרת גב הסכין, "סוחטים" את הקלחים (העסיס שמשתחרר טעים ומסמיך). מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, ומערבבים הכל בסיר. לאחר כשתי דקות, מוסיפים את המים ומערבבים. כאשר המים מתאדים לחלוטין, מוסיפים את הבורגול והחלק הירוק של הבצל הירוק, ומערבבים היטב. מתבלים בפלפל לבן (או שחור) וסומאק. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך (מלח
או עוד סומאק



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות