מתכון

סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים

למרות הטעמים האסיאתיים ברוטב, בחרתי להשתמש בכל זאת בשמן זית. לטעמי, המרירות הטבעית שלו מחמיאה מאוד למתיקות הטרופית של הליצ'י.

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-2 מנות

רכיבים

  • חופן גרעיני דלעת, קלופים
  • חופן גרעיני חמנייה, קלופים
  • 1 באקצ'וי
  • 1 חסה סלנובה
  • 1 קולורבי
  • 6 יח' ליצ'י

לרוטב:

  • 1 גבעול למון גראס
  • 2 כפיות חומץ אורז
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום, כתושה
  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מניחים מחבת יבשה על אש בינונית. כאשר היא חמה, מניחים בה את גרעיני הדלעת והחמנייה. קולים כ-10 דקות או עד השחמה קלה (מדי פעם מנערים את המחבת כדי שלא יישרפו). מסירים מהאש ומניחים בצד.

מפרידים את עלי הבאקצ'וי, שוטפים היטב וחותכים גס. מפרידים את עלי הסלנובה ומעבירים לקערת הגשה יחד עם עלי הבאקצ'וי החתוכים. קולפים את הקולורבי ופורסים לגפרורים (ג'וליאנים. מומלץ להשתמש בקולפן ייעודי. לחלופין, פורסים עם סכין את הקולורבי לפרוסות דקות, וכל פרוסה חותכים למקלונים דקים). מניחים יחד עם העלים בקערה. קולפים את הליצ'י, מגלענים, חותכים גס ומוסיפים לקערה עם שאר הירקות. מוסיפים גם את הפיצוחים.

מכניסים את כל מצרכי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

תגובות