סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים

למרות הטעמים האסיאתיים ברוטב, בחרתי להשתמש בכל זאת בשמן זית. לטעמי, המרירות הטבעית שלו מחמיאה מאוד למתיקות הטרופית של הליצ'י.

4-2 מנות דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חופן גרעיני דלעת, קלופים

חופן גרעיני חמנייה, קלופים

1 באקצ'וי

1 חסה סלנובה

1 קולורבי

6 יח' ליצ'י

לרוטב:

1 גבעול למון גראס

2 כפיות חומץ אורז

6 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום, כתושה

קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מניחים מחבת יבשה על אש בינונית. כאשר היא חמה, מניחים בה את גרעיני הדלעת והחמנייה. קולים כ-10 דקות או עד השחמה קלה (מדי פעם מנערים את המחבת כדי שלא יישרפו). מסירים מהאש ומניחים בצד.

מפרידים את עלי הבאקצ'וי, שוטפים היטב וחותכים גס. מפרידים את עלי הסלנובה ומעבירים לקערת הגשה יחד עם עלי הבאקצ'וי החתוכים. קולפים את הקולורבי ופורסים לגפרורים (ג'וליאנים. מומלץ להשתמש בקולפן ייעודי. לחלופין, פורסים עם סכין את הקולורבי לפרוסות דקות, וכל פרוסה חותכים למקלונים דקים). מניחים יחד עם העלים בקערה. קולפים את הליצ'י, מגלענים, חותכים גס ומוסיפים לקערה עם שאר הירקות. מוסיפים גם את הפיצוחים.

מכניסים את כל מצרכי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות