עוגת ליצ'י־פיסטוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת ליצ'י־פיסטוק

עוגה בחושה פשוטה למדי שהופכת בקלות למהודרת וחגיגית.

דרגת קושי: בינוני
עוגת ליצ'י־פיסטוק
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 כוס (80 גרם) פיסטוקים קלופים

10 יח' ליצ'י

100 גרם חמאה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

3/4 כוס (200 גרם) יוגורט 4%

1/2 1 כוס (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

לקרם:

400 גרם (2 גביעים) שמנת חמוצה 15%

100 גרם אבקת סוכר

לקישוט:

12 יח' ליצ'י

10 יח' פטל (לא חובה ואפשר גם פרי אחר)

גרידת ליים או לימון

חומרים (תבנית בקוטר 22-20 ס"מ):

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות. טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון למרקם של אבקה, ומניחים בצד. קולפים את הליצ'י (10 יח'), מגלענים וקוצצים דק במעבד המזון. מניחים בצד.

במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, מערבלים את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם של קרם. מוסיפים בהדרגה את המצרכים הבאים (בכל פעם אחד, עד הטמעה, ולאחר מכן מוסיפים את הבא אחריו): ביצים, אבקת פיסטוקים, יוגורט, קמח, אבקת אפייה, ליצ'י ומלח. ממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה וחלקה במרקם של טחינה גולמית סמיכה.

משמנים היטב את תבנית העוגה ויוצקים אליה את המסה. מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות או עד שנועצים בה קיסם והוא יוצא ממנה לח וחלק. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.

במקביל מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר. מאחסנים במקרר. קולפים את הליצ'י (כ-12 יח') ומגלענים. מניחים את הליצ'י במסננת דקה מעל קערה כדי שיגירו את הנוזלים שלהם. כאשר העוגה הגיעה לטמפ' החדר, פורסים אותה לרוחב ומסירים את החלק העליון שלה. מניחים חצי מכמות הקרם על הבסיס, ומשטחים אותו על פני כל השטח. מניחים חזרה את החלק העליון של העוגה, ויוצקים עליו את המחצית השנייה של הקרם. משטחים את הקרם בתנועות חופשיות. מסדרים את חתיכות הליצ'י על גבי הקרם וכן את הפטל. מפזרים מעט גרידת ליים (או לימון) ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות