מתכון

עוגת ליצ'י־פיסטוק

עוגה בחושה פשוטה למדי שהופכת בקלות למהודרת וחגיגית.

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת ליצ'י־פיסטוק
עוגת ליצ'י־פיסטוקצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

רכיבים

  • 1/2 כוס (80 גרם) פיסטוקים קלופים
  • 10 יח' ליצ'י
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (200 גרם) יוגורט 4%
  • 1/2 1 כוס (210 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח

לקרם:

  • 400 גרם (2 גביעים) שמנת חמוצה 15%
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • לקישוט:
  • 12 יח' ליצ'י
  • 10 יח' פטל (לא חובה ואפשר גם פרי אחר)
  • גרידת ליים או לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות. טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון למרקם של אבקה, ומניחים בצד. קולפים את הליצ'י (10 יח'), מגלענים וקוצצים דק במעבד המזון. מניחים בצד.

במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, מערבלים את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם של קרם. מוסיפים בהדרגה את המצרכים הבאים (בכל פעם אחד, עד הטמעה, ולאחר מכן מוסיפים את הבא אחריו): ביצים, אבקת פיסטוקים, יוגורט, קמח, אבקת אפייה, ליצ'י ומלח. ממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה וחלקה במרקם של טחינה גולמית סמיכה.

משמנים היטב את תבנית העוגה ויוצקים אליה את המסה. מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות או עד שנועצים בה קיסם והוא יוצא ממנה לח וחלק. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.

במקביל מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר. מאחסנים במקרר. קולפים את הליצ'י (כ-12 יח') ומגלענים. מניחים את הליצ'י במסננת דקה מעל קערה כדי שיגירו את הנוזלים שלהם. כאשר העוגה הגיעה לטמפ' החדר, פורסים אותה לרוחב ומסירים את החלק העליון שלה. מניחים חצי מכמות הקרם על הבסיס, ומשטחים אותו על פני כל השטח. מניחים חזרה את החלק העליון של העוגה, ויוצקים עליו את המחצית השנייה של הקרם. משטחים את הקרם בתנועות חופשיות. מסדרים את חתיכות הליצ'י על גבי הקרם וכן את הפטל. מפזרים מעט גרידת ליים (או לימון) ומגישים.

תגובות