מתכון

סלט אספרגוס ומלון כתום

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-3 סועדים, מרכז שולחן

רכיבים

  • 5 גבעולי אספרגוס
  • 1/4 מלון כתום
  • 2 יח' עגבניות מיובשות
  • לגרמולוטה:
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כף כוסברה מיובשת (לא חובה)
  • קורט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • להגשה: עלי טימין שטופים, שמן זית, מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

הכנת הגרמולטה (פירורי לחם קלויים מתובלים): מניחים את פירורי הלחם במחבת על אש בינונית ומערבבים מדי פעם. כאשר הם מתחילים להשחים, לאחר כמה דקות, מכבים את האש. מעבירים פנימה את שאר החומרים (שום, כוסברה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב. מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.

שוטפים את גבעולי האספרגוס, מסירים את השליש התחתון שלהם ובעזרת קולפן – פורסים אותם לאורך לרצועות. מעבירים לקערה עם מי קרח למשך 5 דקות לפחות. קולפים את המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לגפרורים דקים או קוביות קטנות. קוצצים דק את העגבניות המיובשות.

מסננים את רצועות האספרגוס, מערבבים קלות עם המלון והעגבניות המיבשות ומעבירים לכלי הגשה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מעט עלי טימין, מלח (מומלץ אטלנטי) ופלפל שחור גרוס. בוזקים מעל כ-2 כפות גרמולטה ומגישים למרכז השולחן.

תגובות