טונה אדומה עם עשבים ורוטב מלון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טונה אדומה עם עשבים ורוטב מלון

2-4 סועדים, מרכז שולחן דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/4 מלון כתום (כ-400 גרם, ברוטו)

כ-20 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף

1 בצל סגול קטן

1/2 צ'ילי אדום

עלי נענע מ-5 גבעולים

עלי בזיליקום סגול (או ירוק) מ-3 גבעולים

כ-150 גרם טונה אדומה טרייה

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

קורט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

 

הוראות הכנה

קולפים את המלון ונפטרים מהגרעינים. מעבירים את הג'ינג'ר למעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את המלון וממשיכים לטחון עד לקבלת מחית. מניחים בצד.

קולפים את הבצל הסגול וקוצצים דק מאוד. שוטפים את הצ'ילי, נפטרים מהגרעינים וקוצצים דק מאוד גם כן. מעבירים אותם לקערה ומוסיפים עלי נענע ועלי בזיליקום שטופים. חותכים את הטונה לקוביות בגודל כ-1.5 סמ"ר ומעבירים לקערה. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב.

לפני ההגשה: יוצקים שכבה דקה מהרוטב לצלחת הגשה רחבה. מתבלים את הדג בלימון, מלח ופלפל שחור. מניחים את הדג על הרוטב. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מגישים מיד.

טיפים

להגשה (לא חובה): עלי טימין טרי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות