מתכון

טונה אדומה עם עשבים ורוטב מלון

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים, מרכז שולחן

רכיבים

  • 1/4 מלון כתום (כ-400 גרם, ברוטו)
  • כ-20 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1/2 צ'ילי אדום
  • עלי נענע מ-5 גבעולים
  • עלי בזיליקום סגול (או ירוק) מ-3 גבעולים
  • כ-150 גרם טונה אדומה טרייה
  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קורט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולפים את המלון ונפטרים מהגרעינים. מעבירים את הג'ינג'ר למעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את המלון וממשיכים לטחון עד לקבלת מחית. מניחים בצד.

קולפים את הבצל הסגול וקוצצים דק מאוד. שוטפים את הצ'ילי, נפטרים מהגרעינים וקוצצים דק מאוד גם כן. מעבירים אותם לקערה ומוסיפים עלי נענע ועלי בזיליקום שטופים. חותכים את הטונה לקוביות בגודל כ-1.5 סמ"ר ומעבירים לקערה. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב.

לפני ההגשה: יוצקים שכבה דקה מהרוטב לצלחת הגשה רחבה. מתבלים את הדג בלימון, מלח ופלפל שחור. מניחים את הדג על הרוטב. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מגישים מיד.

תגובות