עוגת תפוחי עץ ודובדבנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת תפוחי עץ ודובדבנים

דרגת קושי: בינוני
מתן שופן

כמות החמאה המזוקקת, כלומר השומן, שמתוארת כאן גדולה מכמות החמאה המזוקקת הנדרשת למתכון. את יתרת החמאה המזוקקת ניתן לאחסן במקרר או במזווה בצנצנת אטומה. כאמור, אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת במגוון דרכים במטבח, החל בטיגון (שנחשב בריא יותר שכן נקודת העישון של חמאה מזוקקת גבוהה יותר משמן זית) וכלה באפייה של מאפים כמו קובנה.
 

לכתבה המלאה: זורקים את הקליפה של הפרמזן? טעות 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

400 גרם חמאה

20 דובדבנים, מגולענים
4 תפוחי עץ גרני סמית
מיץ מ-1/2 לימון
250 גרם (1 חבילה) ריקוטה פרסקה
3 כפות סוכר חום
1 כוס חלב
3 כפות סולת
14 עלי פילו (מופשרים כל הלילה במקרר)
להגשה: אבקת סוכר, חופן פיסטוקים טחונים

הוראות הכנה

מכינים חמאה מזוקקת: מניחים את החמאה בקערה מעל סיר עם מים (יש לוודא שתחתית הקערה אינה נוגעת ישירות במים). מניחים את הסיר על אש בינונית. החום גורם לחמאה, שהיא אמולסיה, להתפרק: מוצקי החלב שוקעים והשומן צף. כשמתקבלות 2 שכבות נפרדות, מסירים מהאש. יוצקים בעדינות את השומן, קרי החמאה המזוקקת, לקערה נפרדת, כך שמוצקי החלב יישארו בקערה המקורית (זה בסדר אם נשאר קצת שומן עם מוצקי החלב). אפשר לשים לב שבקערה עם השומן ישנם מין חלקיקים לבנים־שקופים שצפים - רצוי לקפות אותם (להסיר עם כף).

שוטפים את התפוחים וקוצצים אותם לקוביות קטנות (אם לא אוהבים את הקליפה, אפשר לקלף אותם לפני כן). מגלענים את הדובדבנים וחותכים גס. מניחים בצד.

מעבירים את מוצקי החלב למחבת רחבה ומניחים על אש נמוכה־בינונית. מדי פעם מערבבים. כשמוצקי החלב מתחילים להזהיב ומתפזר ריח אגוזי, מוסיפים את הפירות. מערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומנמיכים את האש. מדי פעם מערבבים, וממשיכים לבשל כ-25 דקות או עד שהפירות מתרככים מאוד. מוסיפים את החלב והסולת, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד הסמכה. מסירים מהאש. מצננים ומערבבים עם גבינת הריקוטה.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את עלי הפילו מהמקרר רגע לפני הרכבת העוגה. עלי פילו מתייבשים מהר, ולכן חשוב כל הזמן לכסות את אלו שאינם בשימוש במגבת לחה. בעזרת מברשת או בידיים, משמנים עם החמאה המזוקקת את התבנית. מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומשמנים אותו עם החמאה המזוקקת. מניחים את עלה הפילו במרכז התבנית (אם התבנית צרה יותר מרוחב העלה, מצמידים את שולי העלה לשולי התבנית ונותנים להם לבלוט מחוצה לה). חוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלי פילו (כלומר, כל פעם מפרידים עלה פילו מהחבילה, משמנים את צדו העליון ומניחים בתבנית).

מניחים את המילוי על עלי הפילו המשומנים, משטחים באופן אחיד ומניחים מעל המילוי עוד 7 עלי פילו משומנים (באותו אופן שהכנו את הבסיס של העוגה). את השוליים של עלי הפילו הבולטים מחוץ לתבנית מגלגלים (כמו בתמונה). בעזרת סכין חדה פורסים בעדינות את העוגה בצורה שאוהבים (ריבועים, מעוינים. הסיבה לכך היא שעלי הפילו מאוד פריכים לאחר האפייה, ויהיה קשה מאוד אז לפרוס את העוגה) ומכניסים לתנור לכ-35 דקות או עד הזהבה יפה של העוגה.

מניחים לעוגה להצטנן. מפזרים מעליה אבקת סוכר ופיסטוקים טחונים, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות