קישואים ופרחיהם, פריכים וצלויים, על רוטב עגבניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ופרחיהם, פריכים וצלויים, על רוטב עגבניות

דרגת קושי: קל
מתן שופן

פרחי קישואים הם לא מוצר מאוד נגיש. אפשר כמובן לוותר עליהם במתכון הנוכחי ולהשתמש רק בקישואים (ואם מוותרים עליהם, אז כמובן גם אין צורך להכין את המילוי). כמו כן, ניתן להמיר את הפרמזן בגבינה מיושנת אחרת כמו פרמיג'אנו רג'אנו.

לכתבה המלאה: זורקים את הקליפה של הפרמזן? טעות 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 פרחי קישוא

8 קישואים קטנים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 שן שום, קלופה
1 פילה אנשובי כבוש
1 פחית (400 גרם) עגבניות חתוכות דק
2 כוסות מים
השכבה החיצונית הקשה
של הפרמזן
קורט מלח ופלפל שחור גרוס


לבלילה:
1 ביצה
1 כף שמן זית
2 כפות פירורי לחם
2 כפות פרמזן מגוררת
למילוי:
90 גרם (1/2 חבילה) גבינת
שמנת עזים
2 שיני שום, כתושות
2 כפות פרמזן מגוררת
קורט פלפל שחור גרוס

למילוי:

90 גרם (1/2 חבילה) גבינת
שמנת עזים
2 שיני שום, כתושות
2 כפות פרמזן מגוררת
קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב: קוצצים דק את השום והאנשובי. מחממים את שמן הזית בקלחת קטנה, וכאשר הוא חם, מוסיפים את השום והאנשובי. מטגנים קצרות ואז מוסיפים את העגבניות הקצוצות. מערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים (בעדינות עם המלח, שכן הגבינה והאנשובי כבר מלוחים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. אפשר לגוון ולתבל את הרוטב עם טימין או בזיליקום טריים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים סיר קטן בשפע מים ומביאים לרתיחה. שוטפים את הקישואים ומבשלים אותם במים 3 דקות. מוציאים ושוטפים במים קרים. חוצים אותם לאורך ומניחים אותם על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. פותחים בזהירות את פרחי הקישואים ותולשים בעדינות את ה"מקלונים" הקטנים שבבסיסו הפנימי. מומלץ לא לשטוף את הפרח במים, אך כדאי לוודא שהוא נקי ושאין בו חרקים בפנים.

מערבבים את חומרי המילוי בקערה קטנה (טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. בעדינות עם המלח כי הפרמזן כבר מלוח) ומערבבים את חומרי הבלילה בקערה קטנה נפרדת. פותחים בעדינות כל פרח וממלאים אותו עד כמה שאפשר במילוי. מהדקים את קצוות הפרח ומסובבים קלות כדי להדק את הסגירה. מצפים מעט את הפרח הממולא בבלילה ומניחים על המגש לצד הקישואים. בעזרת כפית משטחים בלילה גם על הקישואים החצויים. מכניסים לתנור במסילה העליונה לכרבע שעה, או עד שהבלילה מתקשה ומזהיבה. מוציאים.

יוצקים רוטב עגבניות בצלחת שטוחה ומניחים מעל את הקישואים והפרחים. מגישים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות