מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מזון יוגורט מתכונים
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 סועדים

רכיבים

  • 100 גרם פילה אינטיאס, ללא העור

  • 1 יח' פקוס קטן

  • 1/2 בצל סגול

  • 1/3 פלפל חריף ירוק/צ'ילי אדום

  • 3 יח' שזיף ירוק קשה

  • 1 נקטרינה

  • כ-3 עלי רוקט, שטופים

  • כ-15 עלי נענע, שטופים

  • 2 כפות שמן זית איכותי

  • קורט מלח ים אטלנטי (או דק)

  • מיץ וגרידה מחצי לימון

  • 3 כפות יוגורט כבשים איכותי

הוראות הכנה

מתחילים לקצוץ כל מרכיב בנפרד: את פילה הדג חותכים לקוביות גדולות יחסית (כ-1 סמ"ר). שוטפים את הפקוס, חוצים לאורכו ומוציאים בעזרת כפית את כל הגרעינים. קוצצים אותו לגודל קוביות הדג. קוצצים את הבצל הכי קטן שאפשר. את הפלפל החריף פורסים לאורך לרצועות ברוחב של 3 מ"מ ואז קוצצים הכי דק שאפשר. מגלענים את השזיף והנקטרינה, וקוצצים לקוביות לא סימטריות הקטנות מגודל קוביות הדג. קוצצים את עלי הנענע והרוקט לרצועות דקות.

מעבירים לקערה בינונית את קוביות הדג, הפקוס, השזיף, הנקטרינה, הפלפל החריף והבצל הסגול. מתבלים בשמן זית, מלח (אם יש מלח אטלנטי מיובש וטחון זה משדרג), מיץ לימון ומעט גרידת לימון. מערבבים עם כף בעדינות אך מספר רב של פעמים. טועמים בשלב הזה ומתקנים תיבול במקרה הצורך. מוסיפים לקערה את הנענע והרוקט ומערבבים בעדינות מקסימום פעמיים.

על צלחת הגשה שטוחה/עמוקה מעט מניחים את היוגורט ועליו מסדרים בעדינות את תכולת הקערה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ