טרטר דג ים קיצי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טרטר דג ים קיצי

טרטר המשלב טעמים של ים עם הניחוח העונתי ביותר של השוק, "מנה קיצית ורועשת, שהיוגורט נותן לה שקט. השזיף הירוק מחזיר אותי ברגע לילד בביתה של הסבתא הגרוזינית בירושלים".

2 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם פילה אינטיאס, ללא העור

1 יח' פקוס קטן

1/2 בצל סגול

1/3 פלפל חריף ירוק/צ'ילי אדום

3 יח' שזיף ירוק קשה

1 נקטרינה

כ-3 עלי רוקט, שטופים

כ-15 עלי נענע, שטופים

2 כפות שמן זית איכותי

קורט מלח ים אטלנטי (או דק)

מיץ וגרידה מחצי לימון

3 כפות יוגורט כבשים איכותי

הוראות הכנה

מתחילים לקצוץ כל מרכיב בנפרד: את פילה הדג חותכים לקוביות גדולות יחסית (כ-1 סמ"ר). שוטפים את הפקוס, חוצים לאורכו ומוציאים בעזרת כפית את כל הגרעינים. קוצצים אותו לגודל קוביות הדג. קוצצים את הבצל הכי קטן שאפשר. את הפלפל החריף פורסים לאורך לרצועות ברוחב של 3 מ"מ ואז קוצצים הכי דק שאפשר. מגלענים את השזיף והנקטרינה, וקוצצים לקוביות לא סימטריות הקטנות מגודל קוביות הדג. קוצצים את עלי הנענע והרוקט לרצועות דקות.

מעבירים לקערה בינונית את קוביות הדג, הפקוס, השזיף, הנקטרינה, הפלפל החריף והבצל הסגול. מתבלים בשמן זית, מלח (אם יש מלח אטלנטי מיובש וטחון זה משדרג), מיץ לימון ומעט גרידת לימון. מערבבים עם כף בעדינות אך מספר רב של פעמים. טועמים בשלב הזה ומתקנים תיבול במקרה הצורך. מוסיפים לקערה את הנענע והרוקט ומערבבים בעדינות מקסימום פעמיים.

על צלחת הגשה שטוחה/עמוקה מעט מניחים את היוגורט ועליו מסדרים בעדינות את תכולת הקערה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות