קינוח קונפיטורת נקטרינות ויוגורט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח קונפיטורת נקטרינות ויוגורט

"מנה ילדותית למבוגרים, קיצית ובעיקר מנחמת".

4-2 סועדים דרגת קושי: קל
מזון יוגורט מתכונים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 נקטרינות רכות ובשלות

3 כפות סוכר לבן

8 עלי לואיזה

1 כפית מיץ לימון

1 גביע יוגורט

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

1/2 כפית תמצית וניל טובה

1 כפית סוכר

חופן של פיסטוקים קלופים

הוראות הכנה

את הקונפיטורה עדיף להכין יום מראש: מחלקים את הנקטרינה לרבעים (אם זה מתפרק לחתיכות קטנות יותר זה בסדר גמור) ומעבירים לתוך סיר בינוני. מוסיפים לסיר 3 כפות סוכר ואת הלואיזה, מערבבים בעזרת הידיים במשך כמה דקות, כך שהסוכר יעטוף היטב את חתיכות הנקטרינות ויהפוך למעין משחה ביחד עם הנוזלים של הפרי. מכסים בניילון ונותנים לזה לעמוד בסיר במשך שעה וחצי. מסירים את הניילון, ומניחים את הסיר על אש בינונית. מבשלים 25-35 דקות, או עד לריכוך מלא של הנקטרינות. מכסים בניילון ונותנים לזה לעמוד בסיר במשך שעה וחצי. מסירים את הניילון, ומניחים את הסיר על אש בינונית. מבשלים 25-35 דקות, או עד לריכוך מלא של הנקטרינות. תוך כדי הבישול מוסיפים את מיץ הלימון. חשוב בשלב הבישול לכסות את הסיר, ולערבב את התכולה כל כמה דקות כדי לוודא שהתחתית לא נשרפת (אם צריך, מנמיכים את הלהבה. מסירים מהאש, ומצננים. אם רוצים, אפשר לחתוך דק יותר את חתיכות הנקטרינות ועלי הלואיזה לאחר הבישול).

מניחים את היוגורט בתוך מסננת צפופה מרופדת בבד לבד או נייר סופג למשך שעה (מה שיוצר למעשה "יוגורט מצומצם"). מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם תמצית הוניל וכפית הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך היוגורט המצומצם.

קוצצים את הפיסטוק גס, ונפטרים עד כמה שניתן מפירורי הקליפה. מניחים אותם במחבת על אש נמוכה. קולים אותם רק עד הרגע שבו הם מתחילים להשחים. מסירים מיד מהאש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות