מתכון: איך מכינים לימונים כבושים?

מתכון משפחתי שלמדתי מסבתי. בסיום, אפשר לטחון אותם לכדי ממרח, לקצוץ אותם לתוך סלט או לבשל איתם.

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

מתכונים מלימונים כבושים בכתבה המלאה: אם כבר לכבוש, אז עדיף שאלה יהיו הלימונים 

רכיבים

  • כ-1 ק"ג לימונים מסוג לימקוואטים (לימונים קטנים)

  • כ-150 גרם מלח גס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הלימונים. חורצים את הלימונים לאורך (אך לא פורסים אותם עד הסוף, כלומר משאירים את החצאים מחוברים). ממלאים את הלימונים במלח גס ומכניסים לצנצנת מעוקרת. חשוב לדחוס כמה שיותר לימונים בצנצנת אחת (עם הזמן הלימונים מאבדים נפח, כפי שאפשר לראות בתמונה, והם משחררים נוזלים שעוטפים אותם). סוגרים היטב את הצנצנת עד אטימה מוחלטת ומניחים במקום מוצל לכ-3 שבועות. לאחר מכן הם מוכנים לשימוש וניתן לאחסן אותם במקרר.

אם רוצים, ניתן לגוון ולהוסיף טעמים נוספים בעזרת תבלינים יבשים כמו פלפל שאטה מיובש, גרגרי פלפל שחור או לבן שלמים, פפריקה וכדומה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ