לימונים כבושים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לימונים כבושים

מתכון משפחתי שלמדתי מסבתי. בסיום, אפשר לטחון אותם לכדי ממרח, לקצוץ אותם לתוך סלט או לבשל איתם.

דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כ-1 ק"ג לימונים מסוג לימקוואטים (לימונים קטנים)

כ-150 גרם מלח גס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הלימונים. חורצים את הלימונים לאורך (אך לא פורסים אותם עד הסוף, כלומר משאירים את החצאים מחוברים). ממלאים את הלימונים במלח גס ומכניסים לצנצנת מעוקרת. חשוב לדחוס כמה שיותר לימונים בצנצנת אחת (עם הזמן הלימונים מאבדים נפח, כפי שאפשר לראות בתמונה, והם משחררים נוזלים שעוטפים אותם). סוגרים היטב את הצנצנת עד אטימה מוחלטת ומניחים במקום מוצל לכ-3 שבועות. לאחר מכן הם מוכנים לשימוש וניתן לאחסן אותם במקרר.

אם רוצים, ניתן לגוון ולהוסיף טעמים נוספים בעזרת תבלינים יבשים כמו פלפל שאטה מיובש, גרגרי פלפל שחור או לבן שלמים, פפריקה וכדומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות