מתכון |

תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם זיתים ולימונים כבושים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מדור אוכל מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2-4 סועדים

רכיבים

הוראות הכנה

מעבירים את הזיתים לקערה וחולטים אותם במים רותחים כרבע שעה כדי להפחית מעט מן המרירות שלהם. בינתיים מחממים סיר רחב ונמוך על אש קטנה-בינונית. כאשר הסיר חם, מניחים בו את חלקי העוף וצורבים אותם היטב משני הצדדים. במקביל אפשר להכין את הרוטב בקערה: חותכים גס את הלימונים הכבושים (מסירים את הגרעינים כמובן, אם יש), מגררים את העגבניות, כותשים את השום ומוסיפים את שמן הזית והתבלינים הבאים: פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור ועלה דפנה. מסננים את הזיתים ומוסיפים אותם גם כן לחומרי הרוטב. מערבבים. יוצקים את הרוטב לסיר עם העוף הצרוב, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כשעה וחצי. לפני ההגשה ניתן להכניס לתנור כדי להשחים מעט את העוף (לא חובה). בסוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם (מאחר שהלימונים מלוחים, מומלץ להוסיף את המלח בסוף הבישול). ניתן להגיש עם לימון כבוש קצוץ ועירית קצוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ