שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם זיתים ולימונים כבושים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים

רכיבים

  • כ-150 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
  • 3 כרעיים (מפורקים לשוק וירך)
  • 5-6 לימונים כבושים
  • 4 עגבניות תמר, שטופות
  • 2-3 שיני שום, קלופות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון
  • קורט פלפל שחור
  • 1 עלה דפנה
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

מעבירים את הזיתים לקערה וחולטים אותם במים רותחים כרבע שעה כדי להפחית מעט מן המרירות שלהם. בינתיים מחממים סיר רחב ונמוך על אש קטנה-בינונית. כאשר הסיר חם, מניחים בו את חלקי העוף וצורבים אותם היטב משני הצדדים. במקביל אפשר להכין את הרוטב בקערה: חותכים גס את הלימונים הכבושים (מסירים את הגרעינים כמובן, אם יש), מגררים את העגבניות, כותשים את השום ומוסיפים את שמן הזית והתבלינים הבאים: פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור ועלה דפנה. מסננים את הזיתים ומוסיפים אותם גם כן לחומרי הרוטב. מערבבים. יוצקים את הרוטב לסיר עם העוף הצרוב, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כשעה וחצי. לפני ההגשה ניתן להכניס לתנור כדי להשחים מעט את העוף (לא חובה). בסוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם (מאחר שהלימונים מלוחים, מומלץ להוסיף את המלח בסוף הבישול). ניתן להגיש עם לימון כבוש קצוץ ועירית קצוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ