מתכון מתכון

ריבת לימונים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-200 מ"ל

רכיבים

  • כ-350 גרם לימונים מסוג לימקוואטים (לימונים קטנים)
  • 160 גרם סוכר לבן
  • 1 ליבת תפוח

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הלימונים, חותכים לקוביות (חוצים אותם לאורך, חוצים לאורך כל חצי ולאחר מכן חוצים לרוחב כל רבע). מסירים את הגרעינים, חוץ מאשר בלימון אחד (מאחר שיש בגרעינים פקטין שעוזר להסמכת הריבה). מניחים את קוביות הלימון בסיר ומוסיפים את ליבת התפוח (שוב, מאחר שבגרעיניו יש פקטין) ומעל את הסוכר. מניחים על אש קטנה ומניחים לסוכר להימס לאטו. לאחר שהוא נמס, מערבבים מעט וממשיכים בבישול עד שהמסה מתחילה להסמיך. מכבים את האש ומניחים לריבה להצטנן (היא תמשיך להסמיך כאשר היא תתקרר). מעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.

תגובות