קראמבל לימונים וג'ינג'ר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קראמבל לימונים וג'ינג'ר

4 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקראמבל (פירורי הבצק):

100 גרם קמח לבן

1 כפית ג'ינג'ר כתוש

50 גרם סוכר

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

20 גרם שמן זית

לקלתית:

50 גרם חמאה

1 כוס (80 גרם) שיבולת שועל דקה

1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש

1 כפית סוכר חום

קורט מלח

למילוי:

200 מ"ל ריבת לימונים (מתכון לעיל)

הוראות הכנה

הכנת פירורי הבצק ("קראמבל" או "שטרויזל"): מניחים את כל החומרים, למעט שמן הזית, בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים על מהירות בינונית ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים (כמו קוסקוס). מזלפים באטיות את שמן הזית תוך כדי הפעולה, ועוצרים כאשר נוצרים גושים גסים יותר. מעבירים את גושי הבצק למגש או תבנית עם נייר אפייה ומפוררים אותם קלות. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הקלתית: ממיסים את החמאה בקערה ומוסיפים אליה את שיבולת השועל הדקה. מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.

הרכבת הקינוח: מחממים תנור ל-165 מעלות. מחלקים את המסה לרבעים. משטחים את המסה ב-4 תבניות אישיות (קוטר 8-10 ס"מ) ומהדקים אותה היטב. מחלקים את הריבה לרבעים ומשטחים אותה על גבי הקלתיות. מוציאים את פירורי הבצק מהמקפיא ומפזרים אותם על גבי הריבה כך שיכסו אותה. מכניסים את התבניות לתנור לאפייה של 40-45 דקות, או עד שפירורי הבצק מזהיבים. מגישים חם עם מעט אבקת סוכר מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות