חלבה יוונית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלבה יוונית

דרגת קושי: קל

בחלבה המסורתית של בני יוון אין זכר לשומשום או לטחינה והיא עשויה סולת דקת גרגיר, שמן זית וסוכר. אוכלים ממנה כקינוח לארוחה דשנה, ועדיף מכך, כפרוסה לצד הקפה של הבוקר. אל הסירופ הממתיק אותה מוסיפים קליפת לימון או תפוז, דבש, מי ורדים, קינמון או ציפורן, על פי העונה וטעמה של המבשלת, ואל הסולת מוסיפים צימוקים, שקדים, תמרים או פיסטוקים. כך או כך, מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה הממתיקה את הבוקר ואת החיים.

לכתבה המלאה: מתכונים לחלבה, תרופת הפלא לדברים שבלב

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 כוסות מים

3 כוסות סוכר

קליפה מלימון אחד (החלק הצהוב בלבד)

2 מקלות קינמון

1 כוס שמן זית

2 כוסות סולת

½ כוס צימוקים (לא חובה)

½ כוס פיסטוקים קלופים (לא חובה)

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הסירופ: נותנים את המים והסוכר בסיר, מוסיפים את קליפת הלימון והקינמון ומביאים לרתיחה על גבי אש בינונית. מנמיכים את האש ומניחים להתבשל כ–10 דקות עד שהסירופ הופך למעט סמיך.

בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר אחר, הגדול דיו כדי להכיל אחר כך גם את הסירופ. כשהשמן חם, מוסיפים אליו את הסולת ומערבבים היטב בכף עץ. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בערבוב כמה דקות, עד שהסולת משנה את צבעה לזהוב ומתקבל מרקם של חול גרגירי ורטוב.

מוציאים את קליפת הלימון והקינמון מן הסירופ ומוסיפים אותו אל השמן עם הסולת בזהירות רבה. העיסה תבעבע ותעלה אדים, כך שיש להרחיק מעט את הפנים כשעושים זאת. מי שבוחר לגוון את החלבה, מוסיף כעת את הצימוקים והפיסטוקים. ממשיכים בבישול כ–10 דקות נוספות ומערבבים היטב, עד שכל הסירופ והשמן נספגים בסולת ומתקבלת עיסה סמיכה מאוד במרקם חולי.

מפזרים מעט קינמון בתבנית קוגלהוף (עגולה עם ארובה במרכזה) בעלת דוגמה העשויה מתכת או סיליקון. יוצקים מעל את התערובת ומשטחים היטב בעזרת כף רטובה. מניחים להצטנן עד שהחלבה אינה חמה כלל (אפשר במקרר) והופכים על גבי צלחת הגשה רחבה. מקשטים במעט גרידת לימון או אבקת סוכר ומגישים עם כוס קפה מרירה או תה בלימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות