עוגת שמרים וחלבה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שמרים וחלבה

שושני־בצק־שמרים עוטפות חלבה מתוקה וממלאות את המטבח בריח שמקשה על המחשבה ועל הריכוז.

דרגת קושי: קל
עוגת שמרים חלבה

שושני־בצק־שמרים עוטפות חלבה מתוקה וממלאות את המטבח בריח שמקשה על המחשבה ועל הריכוז. ממתינים בעמידה ליד התנור או נשענים אל הדלפק עד שתצא התבנית ואפשר יהיה לגעת בבצק התפוח מבלי לקבל כווייה. אם יש לכם דבר אחר שתיכננתם לעשותו, חשוב יותר מעוגת חלבה, כדאי שתוותרו על העוגה כליל, שכן היא תסיח את דעתכם עד שלא ייוותר ממנה פירור.
בבצק השמרים מחליפים את החמאה או השמן בטחינה גולמית ומפריזים מעט בכמות הסוכר, כדי להבטיח שכל נגיסה תמלא את הפה ואת הלב במתיקות המניסה כל כאב וחשש.

לכתבה המלאה: מתכונים לחלבה, תרופת הפלא לדברים שבלב

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כף שטוחה מלח

1 קילוגרם קמח

½ 1 כפות שמרים יבשים

10 כפות גדושות סוכר

1 כוס (240 מיליליטר) מים חמימים

½ כוס טחינה גולמית מעולה

2 ביצים

למילוי:

400 גרם חלבה אמיתית

לזיגוג:

1 כוס יוגורט לשתייה

½ כוס טחינה גולמית

100 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

נותנים את המלח בתחתית קערת מערבל המזון. מנפים מעל את הקמח ומפזרים מעליו את השמרים והסוכר. יוצקים על הקמח את המים ומניחים להם כ–5 דקות.

מעבירים את הטחינה לקערה וטורפים אליה את הביצים. מוסיפים את התערובת אל קערת המערבל ומערבלים בעזרת קרס לישה כ–10 דקות, עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים.

מוציאים את הבצק מקערת המערבל וממשיכים בלישה ידנית על גבי משטח מקומח כ–5 דקות נוספות. מעבדים את הבצק לכדור, מחזירים לקערת המערבל, מכסים בניילון או מגבת לחה ומניחים לו להכפיל את נפחו במשך כשעה או שעה וחצי.

כשהבצק תפח, מפילים אותו בעזרת הידיים ומחלקים לשני חלקים. מרדדים את אחד החלקים, על גבי משטח מקומח מעט, למלבן רחב בעובי ½ סנטימטר. מפוררים על הבצק את החלבה בשכבה אחידה. מגלגלים את המלבן עם המילוי לגליל שאינו מהודק מדי. מניחים לו לכמה דקות ואז פורסים ממנו גלילים לרוחבו באורך כ–4 סנטימטר. משמנים תבנית קוגלהוף (סיר פלא) בחמאה או בטחינה גולמית ומסדרים את הגלילים זה ליד זה ברווחה ולא בצפיפות. חוזרים על הפעולה גם עם מחצית הבצק השנייה ותבנית נוספת, מכסים במגבת לחה או בניילון ומניחים לעוגות לתפוח למשך כחצי שעה.

מכינים את הזיגוג: מערבבים יחד בקערה את היוגורט, הטחינה והסוכר עד לקבלת תערובת דלילה ומתוקה. סוגי טחינה שונים יוצרים סמיכות שונה לתערובת. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים.

מחממים את התנור ל–210 מעלות ומעבירים אליו את תבניות העוגה. אופים להזהבה במשך כ–25 דקות ויוצקים מעל כל תבנית מחצית מכמות הזיגוג. ממשיכים באפייה כ–10 דקות נוספות עד להשחמה קלה בקצות הבצק. מוציאים את העוגות מן התנור, מצננים מעט ומגישים חמים ולח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות