עוגת קרם חלב ופקאנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת קרם חלב ופקאנים

קרם החלב היווני, קרוב משפחתם של הפנקוטה והקרם הקטלאני, סמיך יותר, והחלב שבו נספג בסולת הגרגירית. את העוגה הזאת העשרתי בפקאנים טחונים, המוסיפים למרקם, ובפקאנים ממותקים וקלויים, ההופכים את הקרם המתוק לפאי של ממש.

דרגת קושי: קל
עוגת קרם חלב ופקאנים. מועשרת בפקאנים טחונים ובפקאנים ממותקים וקלויים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ליטר חלב

1 כוס ועוד 2 כפות (165 גרם) סוכר

½ כוס (60 גרם) סולת

50 גרם פקאן טחון

50 גרם חמאה

1 כפית גרידת לימון

1 מקל קינמון

½ כפית מלח

5 ביצים

1 מקל וניל

20–30 פקאנים סיניים

20–30 פקאנים קלויים במלח

לסירופ:

½ כוס סוכר

½ כוס מים

כפית מי ורדים או 4 טיפות תמצית נרולי (פריחת הדרים)

הוראות הכנה

וצקים את החלב, הסוכר, הסולת, הפקאנים הטחונים, החמאה, גרידת הלימון, הקינמון והמלח לסיר כבד ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. כשהתערובת רותחת, מנמיכים את האש ומניחים לקרם לבעבע במתינות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מן האש ונפטרים ממקל הקינמון. מכסים את הקרם בפיסת נייר פרגמנט על מנת שלא ייוותר קרום ומניחים להצטנן מעט.

טורפים את הביצים יחד עם הגרגירים שהוצאו ממקל הווניל לקצף אחיד, מוסיפים לקרם שהתקרר ומקפלים יחד לתערובת אחידה. משמנים היטב תבנית פאי עגולה מזכוכית או ממתכת (שאינה מתפרקת) בחמאה. מסדרים בתחתית את הפקאנים הסיניים והקלויים בצפיפות רבה, כך שהחלק השטוח של חצאי האגוז כלפי מטה והחלק הקמור כלפי מעלה. יוצקים מעל את קרם החלב בזהירות ומשטחים בעזרת מרית.

אופים כ–45 דקות בתנור שחומם מראש ל–160 מעלות עד שהקרם מתייצב. בינתיים מחממים יחד את הסוכר והמים על אש בינונית עד שהסוכר נמס כולו. מוסיפים את תמצית מי הוורדים בסיום הבישול.

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הסירופ החם לאט־לאט, עד שאינה יכולה לספוג יותר. עוברים בין העוגה ושולי התבנית בעזרת סכין חדה ומניחים לסירופ לחלחל גם לתחתיתה. מניחים לעוגה להצטנן מעט והופכים אותה בעודה חמימה על גבי צלחת הגשה. מגישים פרוסה מעוטרת בפקאנים כשהעוגה עודה חמימה או מקררים במקרר ומגישים כשהיא קרה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות