שבלולי תפוחים וריקוטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שבלולי תפוחים וריקוטה

את מגדנות התפוחים האלו ניתן להכין בקלות יחסית, והן מושלמות לאחר צהריים חורפי.

דרגת קושי: קל

את מגדנות התפוחים האלו ניתן להכין בקלות יחסית, והן מושלמות לאחר צהריים חורפי. את התפוחים לא מבשלים ממש, אלא רק מרככים אותם מעט בחמאה וסוכר, כך שהמילוי נותר פריך משהו. שכבת הריקוטה הדקיקה, הנמרחת על הבצק, משאירה אותו רך ומדביקה אליו את התפוחים בזמן האפייה.

לכתבה המלאה: מגדנת תפוחים שמזכירה את בית סבתא 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

8–10 תפוחי עץ

75 גרם חמאה

½ כוס (100 גרם) סוכר*

1 כפית גדושה קינמון טחון

1 מקל וניל

מיץ מ–½ לימון

1 קילוגרם בצק עלים

200 גרם ריקוטה

½ כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

קולפים את התפוחים, חוצים ונפטרים מן העוקץ והגרעינים. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות בגודל ½ סנטימטר ומעבירים לסיר. מוסיפים את החמאה, הסוכר והקינמון ומגרדים פנימה גם את תוכנו של מקל הווניל. מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומניחים לחמאה ולסוכר להינמס תוך כדי ערבוב בכף עץ. ממשיכים בבישול עד שצבע התפוחים מזהיב והם מתרככים מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד מעט עד שהמיץ נספג כולו בתערובת, אך מקפידים שלתערובת יישארו גוף ופריכות, ושאינה עיסתית מדי. מסירים מן האש ומניחים להצטנן.

פורסים את הבצק על גבי משטח העבודה ומורחים עליו את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה ודקה. לאורך שוליו של צד אחד משאירים חלק בצק ברוחב 3 סנטימטרים, שאינו מרוח. מסדרים מעל הגבינה את התפוחים בשכבה אחידה של כ–½ סנטימטר ומפזרים מעל את פירורי הלחם. מגלגלים את הבצק מצדו הארוך לכיוון השוליים שלא נמרחו במילוי ליצירת גליל מוארך. מניחים את הגליל על גבי תפר החיבור ומעבירים למקפיא למשך כשעה.

כשהבצק התקשה במקצת מוציאים מן המקפיא ופורסים לפרוסות ברוחב 2 סנטימטרים. מסדרים את השבלולים בתבנית על גבי נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–210 מעלות למשך כ–20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והופכים לפריכים בשוליהם.

מניחים להצטנן מעט ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם כוס תה שחור בחלב.

טיפים

הערה חשובה בעניין כמות הסוכר: לכל זן תפוחים מתיקות שונה והתנהגות מעט שונה בעת הבישול. תפוחי דלישס מתוקים יצריכו מעט סוכר יחסית ואילו גרני סמית — נוקשים וחמצמצים — מעט יותר. מתחילים עם חצי כוס בלבד, כפי שמבקש המתכון, טועמים מן המלית לפני שמסירים אותה מן הלהבה ואם יש צורך מוסיפים מעט סוכר עד לקבלת המתיקות הרצויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות