בראוניז עם תפוחים ושוקולד לבן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בראוניז עם תפוחים ושוקולד לבן

הבראוניז היא עוגה פשוטה ואיכותה נמדדת באיכות מרכיביה. שוקולד מריר מעולה בעל אחוזי קקאו גבוהים, אבקת קקאו מצוינת והרבה חמאה.

דרגת קושי: קל

חמצמצות התפוחים המבושלים שבבלילה מוסיפה עניין למתיקות הבראוניז הקלאסיים, והפרוסות העגולות מעל מוסיפות למראהו המצודד. אפשר לחזור על הנוסחה גם עם שזיפים או דובדבנים, שאותם אין צורך לרכך בבישול, וכמובן, אפשר גם עם אגסים ואפילו עם סלק מבושל.

לכתבה המלאה: מגדנת תפוחים שמזכירה את בית סבתא 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 תפוחי גרני סמית

50 גרם חמאה

מיץ מ–½ לימון

200 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר מעולה

3 ביצים

200 גרם אבקת סוכר

100 גרם קמח

3 כפות (45 גרם) אבקת קקאו איכותית

100 גרם שוקולד לבן מעולה

הוראות הכנה

קולפים את התפוחים וחותכים שניים מהם לקוביות קטנות. מסירים את העוקץ והגרעינים של התפוח השלישי בעזרת אביזר מתאים, כך שהתפוח ישמור על צורתו. פורסים את התפוח הנותר לרוחב, לפרוסות בעובי ½ סנטימטר.

מעבירים את התפוחים הקצוצים לסיר כבד עם החמאה ומיץ הלימון ומבשלים מעט עד שהתפוחים מתרככים. מניחים מעל את פרוסות התפוח העגולות, מכסים את הסיר ומכבים את האש, כך שהפרוסות יתאדו מעט אך לא יתרככו מדי. מניחים להצטנן.

חותכים את החמאה ואת השוקולד המריר לקוביות וממיסים יחד תוך כדי ערבוב בקערה המונחת על גבי סיר ובו מים רותחים על הכירה. כשהשוקולד והחמאה נמסים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להצטנן מעט.

בינתיים טורפים את הביצים ואבקת הסוכר בקערת מערבל המזון עם וו בלון, במהירות גבוהה, לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים 1/3 מקציפת הביצים לשוקולד הנמס שהצטנן ומאחדים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את התערובת אל יתר הביצים וממשיכים בקיפול עד לקבלת עיסה אחידה ואוורירית. מקפידים לא לערבב יתר על המידה.

מנפים אל הקערה את הקמח עם אבקת הקקאו תוך כדי קיפול. התערובת תסמיך תחילה ותהפוך לאבקתית, אולם עד מהרה מרקמה יהפוך לאחיד וסמיך.

מסירים את המכסה מעל סיר התפוחים, מוציאים את הפרוסות העגולות ושומרים בצד. מסננים את קוביות התפוחים המבושלות מן הנוזלים ומוסיפים אל תערובת הביצים והשוקולד. מקפלים מעט, אין צורך שהתערובת תהיה אחידה ומספיק שהתפוחים יגיעו אל כל חלקיה.

מרפדים תבנית בעלת שוליים בגודל 25 סנטימטר בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה. שוברים את השוקולד הלבן לפיסות ומשקיעים בבלילה. מניחים מעל הבלילה את פרוסות התפוח המאודות ומעבירים למרכזו של תנור שחומם מראש ל–180 מעלות למשך כ–25 דקות, עד שפני העוגה נסדקים מעט.

מוציאים ומניחים להצטנן לפני ההגשה. חותכים לקוביות בגודל 3 סנטימטרים ומניחים על צלוחית לצד האספרסו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות