מתכון

תפוחי אדמה צלויים עם צ'יפס מרווה

זו תוספת נהדרת של תפוחי אדמה צלויים. התפודים הקטנים מתבשלים להם בשני שלבים כדי שייצאו רכים ולא יבשים ומצד שני קריספיים וטעימים באופן מפתיע.

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

תפוחי אדמה צלויים עם צ'יפס מרווה
תפוחי אדמה צלויים עם צ'יפס מרווהצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

זו תוספת נהדרת של תפוחי אדמה צלויים. התפודים הקטנים מתבשלים להם בשני שלבים כדי שייצאו רכים ולא יבשים ומצד שני קריספיים וטעימים באופן מפתיע. חשוב למזוג עליהם את הרוטב בעודם חמים, לכן רצוי להכין את הרוטב בעת צליית התפודים.

לכתבה המלאה: צ'יפס מעלי מרווה כבר הכנתם?

רכיבים

  • 20 עלי צ'יפס מרווה (
  • ראו מתכון
  • ליטר וחצי מים קרים
  • כף מלח גס
  • 700 גרם תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם, שטופים היטב
  • רוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף יין לבן
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1כפות פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מוזגים מים ומלח לסיר בינוני. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים על בעבוע עדין 20-30 דקות או עד שהם רכים. מסננים. מחממים תנור ל-220 מעלות. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 40 דקות ללא שמן או מלח. כך יקבלו תפוחי האדמה תוך רך וקליפה קריספית. בזמן שהתפודים נצלים מכינים את הרוטב: מנערים את כל החומרים בצנצנת ומוזגים לקערה בינונית. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, נועצים סכין במרכזם בעודם חמים (כדי שיספגו את הרוטב) ומעבירים מיד לקערה עם הרוטב, מערבבים עם צ'יפס מרווה ומגישים מיד.

תגובות