מרק סלק קר (בורשט) - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק סלק קר (בורשט)

בורשט הוא מרק מתעתע, מה שנטעם בשלב אחד ישתנה בדקות שאחרי.

10 מנות דרגת קושי: קל

מרק טעים ויפהפה. חשוב לבחור בסלקים בגודל בינוני, שכן סלקים בוגרים מאבדים את מרקמם החלק ויהיו קשים לחיתוך. בורשט הוא מרק מתעתע, מה שנטעם בשלב אחד ישתנה בדקות שאחרי. הסוד הוא בתיבול של הרגע האחרון — בלימון או חומץ, מלח ופלפל שחור, ממש רגע לפני ההגשה.

לכתבה המלאה: תקופת צינון: מרקים קרים לקיץ חם

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
גזר גדול קלוף, קצוץ 
לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
6 סלקים בינוניים (קילו) קלופים ומגוררים גס (אפשר במעבד המזון)
3 עלי דפנה
כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
כפית וחצי גרגירי אנגלי שלמים
כפית מלח
ליטר וחצי מים רותחים
כף סוכר
חצי כפית פלפל שחור
4 כפות מיץ לימון או חומץ
מכל שמנת חמוצה, קרם פרש או יוגורט סמיך או 3 חלמוני ביצה
חצי כוס שמיר קצוץ

הוראות הכנה

בסיר גדול מוזגים שמן זית ומטגנים בצל וגזר למשך עשר דקות. מוסיפים שום וסלק ומטגנים תוך ערבוב עוד שלוש דקות. מוסיפים לסיר עלי דפנה, גרגירי פלפל שחור, גרגירי פלפל אנגלי, מלח ומים רותחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה תוך שמירה על בעבוע עדין למשך חצי שעה. מוסיפים סוכר, פלפל שחור ומיץ לימון ומבשלים חמש דקות. מצננים. מסננים לקערה ומוזגים את הנוזל הצלול למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים לבלנדר חצי מתכולת המסננת ללא עלי הדפנה וגרגירי הפלפל, וטוחנים למשך מספר דקות עד קבלת מרק חלק מאוד ולא סמיך מדי. מעבירים לקערה (מומלץ לסנן שוב), מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לכמה שעות עד לילה. טועמים ומתקנים טעמים עם עוד מלח, פלפל שחור או מיץ לימון. מערבבים לתוך המרק שמנת חמוצה עד קבלת מרקם חלק וללא גושים (אפשר בבלנדר), זורים שמיר קצוץ ומגישים קר מאוד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות