מתכון

מרק קישואים ושקדים קר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק קישואים ושקדים קר
מרק קישואים ושקדים קר
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8-6 מנות

רכיבים

  • כף שמן זית
  • 5–6 קישואים קטנים (350 גרם) שטופים ופרוסים לטבעות
  • מעט מלח ופלפל
  • פרוסת לחם לבן או חלה עבה
  • ללא הקרום, סחוטה היטב לאחר השריה של שעתיים במים
  • חופן עלי נענע שטופים
  • כף שקדים מולבנים
  • שן שום קלופה
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שליש כוס מים קרים
  • 4 כפות יוגורט סמיך
  • 8 קוביות קרח
  • להגשה: פלפל שחור גרוס,
  • עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הקישואים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים בחלק העליון של התנור 10 דקות או עד שהזהיבו יפה. מצננים.
מעבירים למעבד מזון או לבלנדר: קישואים, פרוסת חלה סחוטה, עלי נענע, שקדים, מלח, מיץ לימון, מים ויוגורט — וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.

תגובות