עוגת אספרסו ושוקולד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת אספרסו ושוקולד

עוגה גבוהה ומרשימה, טעימה, לחה ומתוקה במידה. בזכות האפייה בחום גבוה נוצר מעטה פריך ותוך רך וריחני.

דרגת קושי: קל
אספרסו
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לשימון התבנית:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות סוכר לבן

לבצק:

200 גרם (כוס) סוכר

200 גרם חמאה רכה

4 ביצים

כפית תמצית וניל

מכל וחצי (300 גרם) שמנת חמוצה של פעם

3 כפות (שוט וחצי) אספרסו חזק

כף אמרטו או קוניאק

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן מנופה

2 כפיות (שקית של 10 גרם) אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

לסירופ:

6 כפות (3 שוטים) אספרסו

2 כפות סוכר לבן

אבקת סוכר לזרייה מעל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר וחמאה עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים תמצית וניל, שמנת חמוצה, אספרסו ואמרטו ומערבלים. מנפים לצלחת את החומרים היבשים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים. מוסיפים ידנית את כל היבשים לבלילה בשלוש פעמים ומערבלים מעט מאוד. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה. מפזרים מסביב, כולל הדפנות הפנימיות, סוכר ומסובבים היטב עד ציפוי מלא. הופכים מעל הכיור כדי להיפטר משאריות סוכר. עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 40 דקות. שתי דקות לפני סיום האפייה, מחממים במחבת אספרסו וסוכר עד רתיחה עדינה, מערבבים היטב ומוודאים שהסוכר נמס, מסירים מהאש ומטפטפים בסבלנות על העוגה החמה. הופכים אחרי חצי שעה לצלחת הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות