כדורי תמרים ואספרסו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כדורי תמרים ואספרסו

כדור אחד כזה מטעין אותי באנרגיה ובריאות לכל היום. בעיני זה החטיף המושלם בין הארוחות - בריא, טעים ומתוק במידה. את שבבי הקקאו אפשר להשיג בחנויות הטבע.

25 כדורים דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 

250 גרם תמרים מזן מג'הול מגולענים (12-15 יחידות)

שליש כוס (85 גרם) טחינה גולמית

רבע כוס (85 גרם) סילאן

רבע כוס (2 שוטים - 60 מ"ל) אספרסו

3 כפות אבקת קקאו איכותי מנופה

חצי כפית קינמון

200 גרם קשיו טבעי

חצי כוס (50 גרם) שבבי קקאו נא

לציפוי: קוקוס או אבקת קקאו מנופה

הוראות הכנה

מגלענים את התמרים ומסירים את העוקץ. מניחים תמרים (225 גרם נטו), טחינה, סילאן, אספרסו, קקאו וקינמון בקערת מעבד מזון עם מחית התמרים וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה. בינתיים קולים קשיו במחבת על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד, עד קבלת מרקם פציח. מעבירים חצי מכמות הקשיו לקערת מעבד המזון וטוחנים היטב. מעבירים לקערה. את החצי הנותר מהקשיו מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס. מוסיפים את הקשיו הקצוץ ושבבי הקקאו למחית התמרים ומערבבים. מניחים בצד ל-15 דקות. מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים בקקאו או בקוקוס. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות