מתכון מתכון

פנה קוטה אספרסו עם פקאן סיני ושוקולד

כל כך טעים וקל להכנה, שאחרי הפעם הראשונה לא תרצו להכין שום קינוח אחר.

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות קטנות

זו הפנה קוטה הכי טעימה שאני מכירה, באמת וואו אחד גדול. זה כל כך טעים וקל להכנה, שאחרי הפעם הראשונה לא תרצו להכין שום קינוח אחר. את עלי הג'לטין קונים בחנויות מתמחות למוצרי אפייה ובישול. כדאי לרכוש כמות גדולה ולאפסן במזווה, הם לא מתקלקלים אף פעם. ואל תמירו את עלי הג'לטין בשקיות עם אבקת הג'לטין, זה חיקוי זול ומאוד לא מוצלח.

רכיבים

  • 1 עלה ג'לטין
  • 3 כפות חלב
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • מקל וניל חצוי
  • 3 כפות (שוט וחצי) אספרסו
  • לתערובת פקאן־שוקולד:
  • 12 יחידות של פקאן סיני
  • כף אבקת קקאו מנופה
  • כף סוכר
  • כף קוקוס
  • 30 גרם שוקולד מריר מגורר דק על פומפייה

הוראות הכנה

גוזרים את עלה הג'לטין לפיסות שיישבו בנוח בתחתית קערה קטנה, מוזגים עליהן את החלב ומשרים ל-5 דקות. מדי פעם מערבבים ומוודאים שדפי הג'לטין לא נדבקו זה לזה. בינתיים מרתיחים בסיר קטן שמנת מתוקה, סוכר ומקל וניל. מסירים מהאש ומגרדים את מקל הווניל כדי לנקד את השמנת בפולי הווניל. מוסיפים לשמנת הרותחת את פיסות הג'לטין אחת אחר השנייה תוך ערבוב מתמיד. מיד לאחר שנוספה הפיסה האחרונה מוזגים לשמנת את החלב הקר ואת האספרסו ומערבבים. מוזגים מיד לכוסות אישיות. אחרי רבע שעה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות ל-24 שעות. ביום המחרת מכינים את תערובת הפקאן: קוצצים גס פקאן סיני, מעבירים לקופסה קטנה, מוסיפים אבקת קקאו, סוכר, קוקוס ושוקולד מריר מגורר. מערבבים וסוגרים הרמטית עד השימוש. לפני ההגשה מוציאים את הפנה קוטה מהמקרר, עורמים כפית גדושה מהתערובת ומגישים מיד.

תגובות