חמין מקרוני כרובית וחצילים טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חמין מקרוני כרובית וחצילים טבעוני

לא חייבים להמתין ליום שבת בשביל מקרוני בבישול ארוך בתנור. מפתיע כמה שזה טעים

8 מנות דרגת קושי: קל
חמין מקרוני טבעוני
לימור לניאדו תירו

ייחודו של החמין הזה נעוץ במרקם המקרוני - חלק מהאטריות יוצאות קשות, מעט שרופות ויבשות וחלקן יוצאות רכות ונימוחות. במשך השנים ניסתי לשדרג את החמין עם פסטות איכותיות, מיובאות מאיטליה, אבל זה לא הלך. חמין מקרוני רוצה מקרוני תוצרת הארץ.

כדי שמרקם המקרוני ייצא מדויק בסיום הבישול, מבשלים אותן בישול מוקדם לדרגת חצי בישול. המקרוני צריכות להיות גמישות אבל עדיין קשות למאכל. יש המוסיפים לחמין ביצים קשות, תפוחי אדמה או חצילים מטוגנים.

לכתבה המלאה: זה בדיוק הזמן לחמין מקרוני 

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כרובית בינונית (1.2 קילו),

עדיף עם העלים, שטופה היטב
כפית מלח
לחצילים: חציל גדול או שניים קטנים, קלופים לפסים וחתוכים לקוביות בינוניות
3 עגבניות קצוצות
לקוביות בינוניות
2 בצלים קצוצים לקוביות בינוניות
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
למקרוני: 500 גרם מקרוני (פרפקטו מספר 7)
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
3 ראשי שום שלמים
חצי כוס מים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים סיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח, מניחים את הכרובית (כשצד העלים כלפי מטה), מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה על רתיחה חזקה. מעבירים את הכרובית בעזרת כף מחוררת לצלחת גדולה ומזליפים עליה מעט שמן זית, מלח ופלפל גרוס. בינתיים מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את החצילים, העגבניות והבצלים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים חצי שעה. באותו הסיר עם המים שבו בושלה הכרובית מבשלים את  המקרוני (אם חסר מים מוסיפים מים רותחים), חצי בישול בלבד (5 דקות לערך), המקרוני יהיו גמישות אבל קשות למאכל. מסננים ומעבירים חזרה לסיר שבו הן בושלו. מזליפים על המקרוני 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים. מוסיפים למקרוני את הירקות הצלויים ומערבבים בעדינות. בסיר שנכנס לתנור מניחים את הכרובית ומסביבה את המקרוני. דוחסים את ראשי השום בין המקרוני, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומכסים הרמטי. מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים שעתיים. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וצולים ללא כיסוי חצי שעה או עד השחמה יפה יפה של הכרובית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות