שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביסקוטי שוקולד ותאנים
ביסקוטי שוקולד ותאניםצילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • כף  אמרטו או קוניאק
  • כוס (140 גרם) קמח לבן מנופה
  • 2 כפות אבקת קקאו מנופה
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 150 גרם תאנים מיובשות (דבלים) קצוצות גס
  • 100 ג' שוקולד מריר קצוץ גס
  • 70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים (עם וו גיטרה או מקצף) חמאה וסוכר למשך עשר דקות. מוסיפים ביצים ומערבלים. מוסיפים אמרטו, מערבלים ומנמיכים את מהירות המערבל. מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה, קינמון, מלח, תאנים, שוקולד ואגוזי מלך ומוסיפים לקערת המערבל, מערבלים למשך שניות ספורות.

מרטיבים את הידיים (מנערים עודפי מים), אוספים את הבצק מהקערה ומעבדים לצורת כיכר. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים, בידיים לחות, ליצור כיכר ארוכה וצרה (4-5 ס"מ). ככל שהכיכר תהיה צרה יותר, הביסקוטי יהיו קטנים יותר. אופים למשך חצי שעה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין משוננת פורסים את הכיכר לפרוסות דקות. מניחים אותן בשכיבה בתבנית אפייה. אופים 10 דקות. הופכים לצד השני ואופים שוב 10 דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ