טראפלס צימוקים ברום
לי יש תמיד קופסה שלהם במקרר - קטנים, ממזרים ומענגים. באהבה לכל אוהבי הבואנה־ויסטה.

לכתבה המלאה: פגישות מרגשות בין שוקולוד לפירות מיובשים
רכיבים
- 3 כפות (50 גרם) צימוקים שחורים קטנים
- 3 כפות רום או וודקה
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות מאוד
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ לקוביות קטנות מאוד
- 70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ורכה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
- 125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- לציפוי: קקאו איכותי מנופה
הוראות הכנה
משרים בקערה קטנה צימוקים ורום למשך רבע שעה, מערבבים מדי פעם. שומרים כפית וחצי מהרום ומסננים. שמים בקערה בינונית את שני סוגי השוקולד והחמאה. מבשלים שמנת ואבקת סוכר בסיר עד רתיחה עדינה ומכבים את האש. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד והחמאה ומערבבים עד המסה. מוסיפים צימוקים מסוננים וכפית וחצי רום ומערבבים. מצננים מעט ומוסיפים חלמונים, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. מעבירים לתבנית אפייה מרובעת או מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ומצננים למשך לילה. הופכים על קרש חיתוך וחותכים בעזרת סכין חדה לריבועים קטנים. אם המסה מתחממת מדי בעת החיתוך, מצננים במקרר במהלך החיתוך לרבע שעה ואז ממשיכים. טובלים כל ריבוע בקקאו מנופה ומצננים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא. מוציאים מהמקרר ואוכלים אחרי 3 דקות.