מתכון |

עוגת שוקולד ושזיפים בפורט

עוגת שוקולד מופלאה, שמשלבת את כל העולמות: בעלת קרום דקיק ופציח מבחוץ ולחה ועסיסית מבפנים, מתיקותה מאוזנת והשילוב עם השזיפים המושרים ביין פורט מענג.

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד ושזיפים בפורטצילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 20 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לרבעים
  • 3 כפות פורט (יין אדום מתוק) או קוניאק
  • 250 גרם חמאה ועוד קצת לשימון התבנית
  • 250 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו אבל לא יותר מ-70%)
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות שטוחות קמח תופח
  • (30 גרם) מנופה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • (12 גרם) משובח ומנופה
  • רוטב שוקולד
  • שליש כוס (80 מ"ל)
  • שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר משובח
  • רבע כפית חמאה

הוראות הכנה

משרים בקערה קטנה שזיפים בפורט למשך רבע שעה. מערבבים מדי פעם. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 או 24 בחמאה מומסת ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים תנור ל-200 מעלות.

ממיסים בסיר המונח בתוך סיר (בן מרי) עם מים רותחים קלות, חמאה, שוקולד וסוכר. אחרי שהמרכיבים נמסו ונוצרה תערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש ומצננים מעט. בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים ומלח במשך 10 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזהירות את תערובת השוקולד המצוננת. מוסיפים שזיפים ופורט ומערבלים קלות.

מערבבים בצלחת קמח וקקאו. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד; גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג, זה מסתדר באפייה. מעבירים לתנור ומיד מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. אופים 25 דקות לעוגה לחה ו-30 דקות לעוגה רגילה. מצננים כמה שעות לפני ההגשה. מכינים את הרוטב: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל, מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פני העוגה ומורחים עד ציפוי פני כל העוגה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ