אז איך באמת מכינים עראייס?

העראייס, משהו בין כריך לטוסט בשר לבנוני כבש את לב הסועדים והמסעדות, אז איך מכינים אותו בגרסה הביתית?

מעיין נדיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עראייס
מעיין נדיר
דירוג הגולשים
1.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

לא ברור למה דווקא עכשיו נזכרו כולם, או איזו תכנית טלוויזיה חשפה אותם בפריים טיים, אבל העראייס שפה כבר שנים ארוכות (ואם תשאלו אותי מדובר במנת הדגל של נצרת), פתאום התגלה לציבור הרחב. בכל מסעדה ואפילו בית קפה התחילו להגיש את הפיתה הלבנונית הממולאת בבשר טחון. והאמת היא שמדובר במנה נפלאה וקלה ביותר, שהגיע הזמן לתת לה את הכבוד הראוי.

רכיבים

ל-6 מנות

  • 500 גרם בשר טחון לקבב מקצב שאתם סומכים עליו (לפחות 25% שומן, אפשר לטחון פאלדה או אונטריב)

  • 1 בצל קצוץ דק

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

  • (חופן עלי נענע קצוצה דק – לא חובה)

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית בהרט

  • 6 פיתות טריות ובשרניות

  • שמן זית

עראייס:

  • 200 גרם טחינה גולמית

  • 1 שן שום קטנה כתושה

  • 3/4 כוס מים

  • מיץ מ-1/2 לימון

  • קורט מלח

לטחינה:

  • 1 גביע יוגורט (אפשר לוותר ולשים עוד טחינה במקום)

  • עמבה – לא חובה

אפשרי:

  • 1 גביע יוגורט (אפשר לוותר ולשים עוד טחינה במקום)
  • עמבה – לא חובה

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הבשר טחון עם הבצל, פטרוזיליה (והנענע), מלח, פלפל ובהרט עד לקבלת מסה אחידה.

מכינים את הטחינה – מערבבים את הטחינה הגולמית עם שום, מים ומלח עד לקרם טחינה, מוסיפים לימון לפי הטעם.

חוצים את הפיתות, ממלאים כל חצי פיתה ב-50-60 גרם מתערובת הבשר ומשטחים. מוודאים שכל הפיתה מכוסה בשכבה אחידה של בשר.

מורחים את הפיתה בשמן זית משני צדדיה ומניחים על המנגל כאשר הגחלים לא חזקות מדי, רצוי עם משקולת מעל, אך לא חובה.

אם מכינים בבית, ניתן להכין במחבת רגילה או פסים או טוסטר לחיץ.

הופכים את הפיתה כאשר החלק התחתון של הפיתה נראה צרוב ומוכן לגמרי.

הופכים בזהירות וצולים עד שהצד השני יהיה צרוב היטב.

מגישים עם מעט טחינה, יוגורט מתובל (לא חובה), עמבה וסלט עשיר בעשבי תיבול ולימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ