מתכון

עוגיות פקאנים ושקדים ללא קמח

עוגיות פריכות נפלאות במיוחד! טובות לפסח ולכל השנה של "כוהנת האפייה החרדית" אביגיל מייזליש. מתוך ספרה האחרון "מתוק ובריא"

אביגיל מייזליק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 חטיפים
זמן בישול:15 דקות
עוגיות פקאנים ושקדים

רכיבים

  • 2 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס, או מייפל טבעי, או דבש
  • 200 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 100 גרם שקדים פרוסים, או קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מערבבים יחד בקערה את החלבונים עם הממתיק הנבחר ותמצית הווניל. מוסיפים את הפקאנים והשקדים ומערבבים לתערובת אחידה. 

בעזרת כף מורחים על נייר האפייה שבתבנית עיגולים של עוגיות שטוחות בעובי 4 - 5 ס"מ - לא נורא אם העוגיות לא נראות אחידות ויש בהן "חורים", במהלך האפייה הכול יתאחד. 

אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים לחלוטין.

תגובות