מתכון |

חטיף קוקוס ושוקולד

בחטיף קליל וטעים, המבוסס על חמאת קוקוס (או ממרח קוקוס) של "כוהנת האפייה החרדית" אביגיל מייזליש. מתוך ספרה האחרון "מתוק ובריא"

אביגיל מייזליק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:12 חטיפים
זמן בישול:15 דקות
צילום: צילום וסטיילינג שושי סירקיס

רכיבים

  • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
  • 4 כפות גדושות חמאת קוקוס, או ממרח קוקוס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 4 כפות מייפל טבעי

לציפוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף שמן, או חמאת קקאו

הוראות הכנה

מכינים את המלית:

שמים בסיר קטן את הקוקוס, חמאת הקוקוס, שמן הקוקוס והדבש או המייפל  ומביאים לרתיחה.

מבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה 3 - 4 דקות. מסירים מהאש ומצננים. 

משטחים בתבנית אינגליש קייק את תערובת הקוקוס ומעבירים למקפיא לשעתיים. חותכים ל"אצבעות" בעובי 2 ס"מ ומחזירים למקפיא. 

מכינים את הציפוי: שמים בסיר כפול על אדים את השוקולד והשמן או חמאת הקקאו, וממיסים עד שהשוקולד נוזלי לחלוטין.

טובלים את אצבעות הקוקוס בתוך השוקולד מכל הצדדים ומעבירים לרשת לצינון. ניתן לצייר פסים על החטיף עם מעט שוקולד מומס. שומרים במקרר עד להגשה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ