מתכון

אגאדשי טופו טבעוני של מסעדת TYO

שף יאמה סאן התגייס כדי לנדב עבורנו מתכון פשוט וטבעוני למנת טופו עשירה ובשרנית

שף יאמה סאן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שף יאמה סאן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:שני סועדים
זמן בישול:15 דקות
אגאדשי טופו של מסעדת TYO

רכיבים

טופו:

  • 60 גרם טופו
  • 3 כפות קורנפלור או עמילן טפיוקה
  • 2 כפות שמן

למרק:

  • 100מ"ל ציר דאשי טבעוני (שילוב של פטריות שיטאקה ואצת קומבו)
  • 10 מ"ל רוטב סויה
  • 15 מ"ל מירין

להגשה:

  • ג'ינגר מוחמץ
  • צנון יפני
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 5 פטריות נאמקו

הוראות הכנה

גודלן של קוביות הטופו משתנות מטבח לטבח. בדרך כלל קוביות בגודל 1.5 – 3 ס”מ. חשוב שיהיו בגודל אחיד, כדי שטיגונן יהיה שווה.

לחתוך את הטופו לקוביות ואז לספוג בנייר את כל הנוזלים.

להעביר לקערה עם קורנפלור.

לחמם שמן ל-180 מעלות.

את כל מרכיבי המרק מערבבים ומרתיחים.

לטגן את הטופו בערך כדקה מכל צד עד שמזהיב.

ההרכבה: מניחים בקערה את הטופו בכמות הרצויה ויוצקים עליו מרק. מגררים מעל מעט
ג’ינג’ר וצנון יפני ומוספים מספר פטריות נאמקו ובצל ירוק קצוץ.

תגובות