מתכון

קינוח לימוני מקסים

קינוח אוורירי וקליל שנע בין הפודינג לקצפת

ג'יימי אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ג'יימי אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שישה סועדים
זמן בישול:שעה
קינוח לימוני מקסים

רכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (סוכר וניל יהיה נחמד)
  • קליפה מגוררת ומיץ מ-1 לימון
  • 2 ביצים גדולות, מופרדות
  • 50 גרם (6 כפות) קמח תופח מאליו
  • 1/4 1 כוסות חלב

הוראות הכנה

מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות/דרגה 6 בתנור גז.

בקערת ערבוב יוצרים קרם מהחמאה, הסוכר וקליפת הלימון.

מוסיפים את החלמונים והקמח וטורפים, ואחר כך מוסיפים את החלב ו-3 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב.

מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. ומוסיפים לו את שאר התערובת.

מערבבים הכל היטב אבל לא יותר מדי, כדי לא להבריח את האוויר מקצף החלבונים.

מעבירים לכלי חסין חום משומן בחמאה, מכניסים אותו לתבנית מלאה מים עד שליש גובהה, ואופים בתנור שחומם מראש כ-45 דקות, עד שהחלק העליון של הפודינג יציב וספוגי ומקבל צבע זהוב ויפה.

תגובות