קינוח לימוני מקסים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח לימוני מקסים

קינוח אוורירי וקליל שנע בין הפודינג לקצפת

שישה סועדים דרגת קושי: קל
קינוח לימוני מקסים
robynmac / Getty Images IL
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

50 גרם חמאה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר (סוכר וניל יהיה נחמד)

קליפה מגוררת ומיץ מ-1 לימון

2 ביצים גדולות, מופרדות

50 גרם (6 כפות) קמח תופח מאליו

1/4 1 כוסות חלב

הוראות הכנה

מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות/דרגה 6 בתנור גז.

בקערת ערבוב יוצרים קרם מהחמאה, הסוכר וקליפת הלימון.

מוסיפים את החלמונים והקמח וטורפים, ואחר כך מוסיפים את החלב ו-3 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב.

מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. ומוסיפים לו את שאר התערובת.

מערבבים הכל היטב אבל לא יותר מדי, כדי לא להבריח את האוויר מקצף החלבונים.

מעבירים לכלי חסין חום משומן בחמאה, מכניסים אותו לתבנית מלאה מים עד שליש גובהה, ואופים בתנור שחומם מראש כ-45 דקות, עד שהחלק העליון של הפודינג יציב וספוגי ומקבל צבע זהוב ויפה.

טיפים

להשלמת החוויה אפשר להגיש את העוף עם צ'יפס שהוכן בתנור - חותכים תפוחי אדמה ובטטה, מקפיצים בקערה עם מעט שמן זית, פלפל ומלח וזורקים בתנור עוד לפני העוף (לוקח להם קצת יותר זמן כדי להיות קריספיים ממש).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות