טראפלס שעועית שחורה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טראפלס שעועית שחורה

טוויסט בריאותי עם מרכיב מפתיע לטראפלס הקלאסי

שמונה סועדים דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום

בהכנת טראפלס ישנה כמובן הדרך הידועה שבה משתמשים באגוזים למיניהם, אלא שהתוצאה, טעימה ככל שתהיה, גם מוכרת לעייפה וגם קצת כבדה. לכן השתמשנו בשעועית שחורה שהושרתה משך יום במים פושרים בקערה והונבטה במסננת במשך שלושה ימים. שעועית בשוקולד? בשלב זה אי אפשר שלא להתייחס להעוויית הגועל שעולה על פני הקורא הסביר לעצם הרעיון של מפגש בין שוקולד לשעועית כלשהי. אלא שמאות מיליוני יפנים לא טועים ואצלם השידוך הזה שגרתי לגמרי.

השעועית מעניקה לטראפלס שכאן מרקם אוורירי ורך. בשילוב הלימון והצ'ילי הטראפלס מתרוממים לרמות מפתיעות של עונג והם טעימים אף יותר אחרי לילה או שניים במקרר, ביחד, בשקט, אחרי שהחומרים מתמזגים זה בזה ולומדים ליהנות מן המפגש הבלתי צפוי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס שעועית שחורה אחרי השריה והנבטה (הוראות למעלה). מבשלים במים עד ריכוך ומסננים.

1 כוס תמרים מגולענים רכים (כוס ורבע לאוהבי המתוק).

1 כוס אבקת קקאו אורגנית.

6 כפות תערובת שוקולד בסיסית + 6 כפות לציפוי (לפי ההוראות לעיל).

1/4 כוס שמן קוקוס איכותי בכבישה קרה.

חצי כוס מים.

קורט מלח אטלנטי גס.

מיץ מלימון אחד או משני ליים. קליפת הלימון או קליפת 2 הליים מגוררות.

צ'ילי לפי הטעם.

הוראות הכנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות