ממתק שוקולד אינדיאני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ממתק שוקולד אינדיאני

מקור המתכון במקסיקו, שם הוא נקרא "שמחת האמרנט". מומלץ להכין אותו עם ילדים שמתלהבים גם מתהליך ההכנה וגם מהתוצאה

שמונה סועדים דרגת קושי: בינוני
תומר אפלבאום

תערובת שוקולד בסיסית היא ההתחלה לכל מתכוני השוקולד שרונית לב, אמנית שוקולד, משתפת בהם. הכנת תערובת השוקולד כרוכה באימוצו של כלל גורף - יחס 1:3 בין עיסת קקאו לחמאת קקאו. כלומר: על כל 30 גרם עיסת קקאו מוסיפים 10 גרם חמאת קקאו. ממיסים את העיסה והחמאה בבן מרי: קודם חמאת הקקאו ומעליה עיסת הקקאו. ברגע ששלושה רבעים מחומרי הגלם נמסים אפשר להסיר מהאש, להניח את הקערה עם התערובת על השיש ולערבב היטב בכף עץ.

ישנה גם האפשרות ליצור תערובת שוקולד מאבקת קקאו אורגנית ושמן קוקוס איכותי ביחס של 2 ל-3 (20 גרם אבקה ו-30 גרם שמן). לב מדגישה את הברירה הזאת מפני שלעתים יש קשיים בהשגת עיסת קקאו וחמאת קקאו איכותיות. גרסת אבקת הקקאו ושמן הקוקוס גם מוזילה עלויות. בנוסף היא אינה מצריכה חימום. פשוט מערבבים.

לסיכום סעיף התערובת ולפני שמתחילים במלאכה ממליצה לב להמיס 150 גרם עיסת קקאו ו-50 חמאת קקאו.

הרכיב העיקרי במתכון – אמרנט - כמעט לא מוכר וחבל. גרגרי האמרנט מכילים חלבון יותר מכל גרגר נטול גלוטן אחר. 

את האמרנט למתכון הזה מכינים כמו פופקורן: מלהיטים סיר (בלי שמן) בעל בסיס רחב ושופכים לתוכו כף אמרנט אחת בלבד בכל פעם. סוגרים את המכסה ושומעים פצפוצים כמו בזמן הכנת פופקורן. מרחיקים מן האש ומחכים עד שכל הגרגרים מתפצפצים ומלבינים. מעבירים לקערה וחוזרים על התהליך פעם נוספת עד שמגיעים לכמות הרצויה.

למה אינדיאני? מקור המתכון במקסיקו, שם הוא נקרא "שמחת האמרנט"

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס פופקורן אמרנט

חצי כוס תערובת שוקולד בסיסית ( 150 גרם עיסת קקאו ו-50 חמאת קקאו)

חצי כוס תמרים רכים מגולענים 

קורט מלח אטלנטי גס

כף גדושה אבקת קקאו אורגנית

שתי כפות שמן קוקוס אורגני

הוראות הכנה

בכפות הידיים לשים את התמרים (ממש מפוררים אותם) עם האמרנט לעיסה דביקה ואחידה. מוסיפים את שאר חומרי הגלם וממשיכים ללוש עד לקבלת תערובת פירורית ודביקה. יוצרים כדורים קטנים על ידי דחיסת העיסה ומכניסים למקרר להתגבשות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות