קרם ברולה קוקוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרם ברולה קוקוס

המאפה הקלאסי נחלץ מאימת השמנת בעזרת קרם קוקוס טעים ובריא

שמונה סועדים דרגת קושי: קל
קרם ברולה קוקוס
צילום וסטיילינג שושי סירקיס
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 מ"ל קרם קוקוס

3 חלמונים

ביצה אחת

1/3 כוס סירופ מייפל (או דבש)

להגשה:

8 כפיות סוכר חום

8 כלי קרמיקה אישיים, חסיני חום

הוראות הכנה

קרם ברולה הינו סוג של "קאסטרד" - מאפה המבוסס על שמנת מתוקה וחלבונים. כאן שמנת הקוקוס (קרם קוקוס) מחליפה בהצלחה את השמנת המתוקה, כשבמקום סוכר נשתמש בסירופ מייפל טבעי. מה שכן, קרם ברולה מוגש תמיד עם שכבת סוכר שרוף ששורפים בעזרת מבער ידני (ברנר). לא הצלחתי למצוא תחליף בריא והשתמשתי בסוכר חום.

מחממים בסיר את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה. בינתיים מים בקערה את החלמונים, הביצה והמייפל או הדבש, וטורפים בעזרת מטרף ידני לתערובת בהירה. יוצקים בזרם דקיק, תוך ערבוב, שליש מהשמנת הרותחת לתערובת הביצים. ממשיכים לערבב ומעבירים את תערובת הביצים לסיר של קרם הקוקוס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה. מסירים מהאש ומסננים את התערובת. מצננים.

מחממים מראש תנור לחום של 100 מעלות, יוצקים את התערובת לכלים האישים ואופים שעה. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר.

להגשה: מפזרים על כל כלי כפית סוכר בשכבה דקה ואחידה. בעזרת ברנר ממיסים בעדינות את הסוכר לקרמל1 אפשר גם לחמם את גריל התנור, להכניס את הכלים לדקה-שתיים, לתת לסוכר לבעבע ולהפוך לקרמל. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות