עוגת קרם קשיו ומנגו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת קרם קשיו ומנגו

קרם הקשיו הפך ללהיט בקרב טבעונים ושאר שוחרי בריאות, ובצדק. הקשיו מייצר קרם כל כך טעים ואיכותי שמתחרה בכבוד רב עם הגרסה החלבית. ואם מוסיפים לו את הפרי האהוב עלי – מנגו עסיסי – מתקבלת עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה

10-12 מנות דרגת קושי: קל
עוגת קרם קשיו ומנגו
צילום וסטיילינג שושי סירקיס
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתחתית:

9-10 תמרים מזן מג'הול

2/3 כוס שקדים, פקאנים או אגוזי מלך

1 כף סילאן (אם צריך)

למלית:

2 כוסות אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים למשך הלילה

מיץ מ-2 לימונים

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס דבש או סירופ מייפל טבעי

1 כף תמצית וניל איכותית

1/4 כוס חלב קוקוס, או קרם קוקוס או חלב שקדים

300 גרם קוביות מנגו

לציפוי:

1 מנגו, מגולען

לקישוט:

קוביות קטנות של מנגו

1 קוקוס צ'יפס; אגוזים קצוצים; עלי נענע

רינג בקוטר 24 ס"מ, משומן

תבנית גדולה יותר

הוראות הכנה

מכינים את התחתית: טוחנים במעבד מזון את התמרים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים אתה שקדים או האגוזים וממשיכים לטחון. עוצרים את פעילות המעבד, בודקים אם התערובת דביקה מספיק ואם צריך מוסיפים כף סילאן וטוחנים. אמורה להתקבל תערובת במרקם נוח לעבודה.

מניחים פס של נייר אפייה בחלקו הפנימי של הרינג (כדי לשחרר בקלות אתה עוגה). מניחים אתה רינג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים את תערובת התמרים בתחתית הרינג ומעבירים את שתי התבניות יחד למקפיא.

מכינים את המלית: מסננים את הקשיו ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר. טוחנים לקבלת מרקם של מחית. מוסיפים את שאר החומרים פרט למנגו, ומעבדים לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים 2/3 מהקרם לתוך הרינג ומיישרים אותו היטב בעזרת מרית. מוסיפים לקרם שנותר בקערת המעבד את המנגו וטוחנים לתערובת אחידה. יוצקים בעדינות את התערובת על הקרם שברינג ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות.

לציפוי:

שמים בבלנדר את המנגו עם 2-3 כפות מים וטוחנים לתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים את פני הקרם.

להגשה:

מוציאים את העוגה מהמקפיא כ-20 דקות לפני ההגשה. מעבירים סכין מסביב לשולי העוגה ומסירים בעדינו את הרינג. מסירים את נייר האפייה שמסביב לעוגה. מקשטים בקוביות מנגו, אגוזים קצוצים, קוקוס צ'יפס ועלי נענע. שומרים את העוגה בהקפאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות