אטריות שעועיות קרות עם פומלית וצנוניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אטריות שעועיות קרות עם פומלית וצנוניות

מנה ראשונה קרה בתיבול תאילנדי. את אטריות השעועית ורוטב הדגים קונים בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק

ארבע מנות דרגת קושי: קל
איטריות שעועית ופומלית
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים (4 מנות):

200 גרם אטריות שעועית דקות

2 פומליות

150 גרם צנוניות קטנות

1 בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות

צרור עלי כוסברה, קצוצים

לרוטב:

3 כפות מיץ לימון

2 כפות סוכר

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף שמן קנולה

2 כפיות עשב לימון (למון גראס), החלק הלבן הקרוב לשורש בלבד, קצוץ דק מאוד

1 כפית פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק מאוד (או לפי הטעם)

הוראות הכנה

מניחים את האטריות בקערה, מכסים במים קרים ומשרים כחצי שעה. מסננים מהמים ושופכים על האטריות מים רותחים. משרים לכחמש שניות ומסננים. שוטפים את האטריות במים קרים.

מפלטים את הפומליות, כמו במתכון הקודם. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס.

מערבבים בקערה את האטריות המבושלות הקרות עם הפומליות, הצנוניות והרוטב. מוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה, מערבבים ומעבירים לצלחות. אוכלים בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות