מתכון

פסטה לינגוויני עשירה בירקות

מתכון טבעוני לפסטה עשירה בירקות, צבעונית ומשמחת של השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס

ירון שנבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות
לנגוויני טוסקנה

רכיבים

  • 400 גרם פסטה לנגוויני/פסטה יבשה ללא ביצים

לרוטב:

  • 3 יח' זוקיני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. מומלץ להוציא את ליבת הזוקיני
  • 4 יח' ארטישוק מוחמץ פרוס ל-3 חתיכות כל אחד – לרכישה בחנויות המתמחות
  • 25 יח' זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק לפי מידת החריפות הרצויה
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 3/4 כוס מים או ציר ירקות
  • חצי כוס שמן זית (200 מ"ל)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסמוך למועד ההגשה. בתום הבישול יש לסנן את הפסטה, אך לא לשטוף אותה.

מחממים שמן זית בסיר רחב/מחבת גדולה על להבה בינונית – גבוהה.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים למשך 5 דקות.

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת (חשוב להקפיד שלא ישרף). 

מוסיפים את הזוקיני, הצ'ילי ועגבניות השרי ומטגנים כ-4 דקות על להבה בינונית.

מוסיפים את הארטישוק והזיתים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. 

מוסיפים 3/4 כוס מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה קצרה ובודקים תיבול: מלח, פלפל ומידת חריפות.

*ניתן להכין את רוטב מראש.

מוזגים לסיר את הרוטב תוך כדי ערבוב, מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה ושמן זית. מערבבים שוב, מגישים – ונהנים.

תגובות