מתכון

מנת נודלס טבעונית בווק

מתכון טבעוני למהדרין, מלא בטעמים אסיאתיים וקליל להכנה ואכילה כאחד של אטריות אורז רחבות, טופו, חלב קוקוס וקארי ירוק של השף ירון שנבל ממסעדת טאיה

ירון שנבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:30 דקות
גארדן נודלס

רכיבים

  • 400 גרם אטריות אורז
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 200 גרם קוביות טופו בגודל 1*1 ס"מ
  • 150 גרם פיסטוק קלוי וקלוף
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 3 כפות ממרח קארי ירוק באיכות טובה
  • חצי כוס ציר ירקות / מים
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס שמן לטיגון – קנולה או סויה

הוראות הכנה

הכנות שניתן לבצע מראש:

טוחנים את הפיסטוק הקלוי במג'ימיקס עם להב, עד קבלת מרקם חולי ומוסיפים מעט מים עד שמתקבל מרקם משחתי/קרמי.

בווק / סיר גדול ורחב - מטגנים את השום והג'ינג'ר בשמן בחום בינוני עד להשחמה (1-2 דקות).

מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שמתרככים מעט. 

מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. 

מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים את הנוזלים: בתחילה את הציר / מים על חום גבוה, ולאחר מכן את חלב הקוקוס. מצמצמים את הרוטב למחצית הכמות ומוסיפים מלח.

הכנות שיש לבצע טרם ההגשה:

מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים אותן ומעבירים לסיר עם הרוטב.

מוסיפים את ממרח הפיסטוק ויתר המרכיבים תוך כדי ערבוב, ומגישים. 

ניתן לקשט עם פיסטוק קלוי ובצל ירוק 

תגובות