איך מכינים לזניית עגבניות וגבינות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניית עגבניות וגבינות

שילוב מושלם של עגבניות וגבינה שמולחם על יד דפי פסטה, והכל מתאחד למנה איטלקית קלאסית בתנור החם. מתכון של מעיין נדיר ומאור עשור ממעדניית מיי דלי

8 מנות דרגת קושי: בינוני
לזניית עגבניות וגבינות
דודו בכר
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

מצרכים לתבנית בגודל 23/35:

1 חבילת עלי לזניה
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן 

רוטב בשמל:

100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר חלב
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

תערובת גבינות:

300 גרם ריקוטה פרסקה
250 גרם פטה בקר
100 גרם שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות:

400 גרם עגבניות מרוסקות (פולפה)
350 גרם מחית עגבניות (פאסאטה) או רסק
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אורגנו יבש

הוראות הכנה

הכנת רוטב בשמל:

בסיר רחב ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח סופג את החמאה כולה.

מתחילים בפתיחת הקמח עם מעט חלב בכל פעם. רק כאשר החלב נספג והרביכה מתחילה להיות דלילה מפעם לפעם, מוסיפים עוד חלב. ישנה אפשרות שצריך יותר חלב, תלוי בקמח ובבישול עצמו. חשוב גם להקפיד על עבודה עם מטרפה או כף עץ ולוודא שלא נותרו גושי קמח. הרוטב עצמו צריך להגיע למרקם של יוגורט נוזלי.

כאשר הרוטב הגיע לסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

הכנת תערובת הגבינות:

מועכים בעזרת מזלג את הפטה ומערבבים היטב עם הריקוטה והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת רוטב העגבניות:

מערבבים את כל החומרים.

להרכבה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בתחתית התבנית שמים שתי כפות מרוטב העגבניות, מסדרים עלי לזניה. מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינות על העלים ו-100 גרם רוטב בשמל.

מסדרים שכבת עלי לזניה נוספת, מפזרים כשליש מרוטב העגבניות ומעל מפזרים בנדיבות את הפרמזן ומעט רוטב בשמל. מכסים בשכבת עלי לזניה נוספת.

שמים על גבי עלי הלזניה 300 גרם רוטב בשמל ומכסים בשכבת עלי לזניה.

מסדרים את יתרת הגבינה ומכסים בעלי לזניה.

מסדרים שליש נוסף של רוטב העגבניות ומפזרים בנדיבות פרמזן ומעט מרוטב הבשמל. מסדרים שכבת עלי לזניה.

שמים 300 גרם רוטב בשמל ויתרת רוטב העגבניות. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.

מסירים את נייר הכסף, מפזרים את המוצרלה המגוררת ואופים עד להשחמה של המוצרלה.

טיפים

אטריות קדאיף טובות ניתן להשיג בשווקים ערביים, או בבורקס פנסו בשוק לוינסקי בתל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות