לזניית תרד וגבינות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניית תרד וגבינות

מנה איטלקית קלאסית עם תחליף ירוק ובריא במקום העגבניות הרותחות, ממתכון של מעיין נדיר ומאור עשור ממעדניית מיי דלי

8 מנות בתבנית בגודל 23/35 דרגת קושי: בינוני
לזניית תרד וגבינות
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתבנית בגודל 23/35:

1 חבילת עלי לזניה
100 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם פרמזן 
120 גרם שמנת מתוקה
400 גרם תרד טרי או קפוא מופשר 

לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר  חלב
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לתערובת גבינות:

300 גרם ריקוטה פרסקה
250 גרם פטה בקר
100 גרם שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס


 

הוראות הכנה

הכנת רוטב בשמל:

בסיר רחב ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח סופג את החמאה כולה.

מתחילים בפתיחת הקמח עם מעט חלב כל פעם. רק כאשר החלב נספג והרביכה מתחילה להיות דלילה, מוסיפים עוד חלב.

**ישנה אפשרות שצריך יותר חלב, תלוי בקמח ובבישול עצמו. חשוב גם להקפיד על עבודה עם מטרפה או כף עץ ולוודא שלא נותרו גושי קמח. הרוטב עצמו צריך להגיע למרקם של יוגורט נוזלי.

כשהרוטב הגיע לסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

הכנת תערובת הגבינות:

מועכים בעזרת מזלג את הפטה ומערבבים היטב עם הריקוטה והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת התרד: מפשירים את העלים אם משתמשים בקפואים (לטעמנו, במקרה זה עדיף), סוחטים היטב וקוצצים.

להרכבה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בתחתית התבנית שמים 50 גרם שמנת מתוקה, מסדרים עלי לזניה. מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינות, ו-100 גרם (כחצי כוס) רוטב בשמל.

מסדרים שכבת עלי לזניה נוספת, מחצית מעלי התרד ומעל מפזרים בנדיבות את הפרמזן ומעט רוטב בשמל. מכסים בשכבת עלי לזניה נוספת.

יוצקים על גבי עלי הלזניה 300 גרם (ככוס וחצי) מרוטב הבשמל ומכסים בשכבת עלי לזניה.

מסדרים את יתרת הגבינה ומכסים בעלי לזניה.

מסדרים את שארית עלי התרד ומפזרים בנדיבות פרמזן ומעט מרוטב הבשמל. מסדרים שכבת עלי לזניה.

יוצקים 300 גרם (ככוס וחצי) רוטב בשמל ויתרת השמנת המתוקה. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.

מסירים את נייר הכסף, מפזרים את המוצרלה המגוררת ואופים עד להשחמה של המוצרלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות