גספאצ׳ו עגבניות ים תיכוני

השילוב של העגבניות והסלקים נותן למרק טעם עמוק וצבע משגע כשיחד עם הפרי המיובש ועלי התבלין הטריים נוצר מרק אדמתי ועשבוני, קר ומרענן

יפעת מלאכי, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יפעת מלאכי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
גספאצ'ו עגבניות טבעונאי עם נבטים, פטריות ועגבניות שרי צהובות
גספאצ'ו עגבניות ים תיכוני צילום: יפעת מלאכי

רכיבים

  • 5 עגבניות
  • 3 עגבניות מיובשות
  • ½ סלק קטן, קלוף
  • קישוא, חי וקלוף או 3 גבעולי סלרי
  • 1 תמר מגולען
  • 2 כפות צימוקי קליפורניה כהים
  • ¼ גבעול שום ירוק או 6 גבעולי עירית שומית
  • חופן גדול של כוסברה
  • אפשרות גיוון: ½ כפית עלי טימין
  • *תוספות לבחירה, אם רוצים: קוביות מ-2 מלפפונים; פרחי כרובית טריים מ- ¼ כרובית; חופן עגבניות שרי צבעוניות; נבטי אלפלפא או אפונה; עשבי תיבול (למשל: פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או שמיר); רצועות כרוב סגול; פרוסות פטריות טריות; איטריות מסולסלות מקישוא אחד או קולורבי; גרגרי תירס טרי

הוראות הכנה

מניחים בבלנדר את כל מרכיבי המרק מלבד עשבי התיבול הטריים ומערבלים עד מרקם חלק. בבלנדר חזק אפשר גם לערבל עד חימום קל.

בסוף שלב הערבול מוסיפים לבלנדר את עשבי התיבול ומערבלים מעט על מהירות נמוכה, עד שעשבי התיבול קצוצים ומתקבל מרקם אחיד ועדיין לא לגמרי חלק.

מוזגים את המרק לקערה, מקשטים מעל בשלוש (זה מספר אידיאלי) מתוך התוספות ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ