קוביות שוקולד, קוקוס וארל גריי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים קוביות שוקולד, קוקוס וארל גריי

הקוביות האלה הן כמו ממתק של פעם, מהסוג שילדים מאוד אוהבים. המרקם שלהן אינו מזכיר עוגה או בראוניז אלא יותר את מרקם כדורי השוקולד הקלאסיים, וגם כאן פירורי הפתי־בר סופגים את כל הטעמים ומייצרים מרקם ספוגי ורך

דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

תבנית 20 על 20 ס"מ

2 שקיות ארל גריי

3/4 כוס שמנת לבישול 15%

קורט מלח

250 גרם פתי בר

200 גרם חמאה מומסת

2/3 כוס (250 גרם) חלב מרוכז וממותק

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

3/4 כוס (50 גרם) קוקוס

הוראות הכנה

גוזרים את שקיות התה ומעבירים את עלי התה לסיר.

מוסיפים לסיר שמנת ומלח ומרתיחים.

מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם כדי להוציא את טעמי התה אל החלב. מכבים ומצננים.

מחממים תנור ל–180 מעלות. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים (אפשר במעבד מזון עם להב מתכת) ומעבירים לקערה בינונית.

מוסיפים לקערה חמאה, חלב מרוכז ואת החלב עם עלי התה ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד קצוץ וקוקוס, מערבבים קלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית משומנת ומרובעת (20X20) ויוצקים את התערובת לתבנית. מיישרים את פני העוגה עם ידיים לחות ואופים 25 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים. מכסים ומקררים לכמה שעות או ללילה לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסא אטומה במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות